12 milioane euro pentru investiţii transfrontaliere România-Ucraina în educaţie şi sănătate

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a aprobat, marţi, Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiţii transfrontaliere. Apelul de proiecte, în valoare de 12,6 milioane de euro, va fi lansat în zilele următoare.

172 afișări
Imaginea articolului 12 milioane euro pentru investiţii transfrontaliere România-Ucraina în educaţie şi sănătate

12 milioane euro pentru investiţii transfrontaliere România-Ucraina în educaţie şi sănătate

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, în cadrul reuniunii, reprezentanţii României şi ai Ucrainei au aprobat criteriile de acordare a finanţării pentru proiectele care au o componentă de investiţii în valoare de minimum 500.000 euro, precum şi modul în care se vor derula selecţia, evaluarea şi contractarea proiectelor.

În cadrul acestui apel de proiecte vor putea fi depuse solicitări care vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii de educaţie şi sănătate din judeţele de graniţă din România, respectiv Satu Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani şi Tulcea, şi din oblasturile Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Cernăuţi şi Odesa din Ucraina.

Apelul va fi lansat zilele următoare, iar cei interesaţi vor avea la dispoziţie 4 luni pentru a depune cererile de finanţare.

Tot marţi, Autoritatea de Management a prezentat reprezentanţilor celor două ţări cerinţele pentru finanţarea proiectelor cu valoare mică, pentru a care a fost publicat pentru consultare Ghidul solicitantului. Termenul pentru transmiterea observaţiilor şi sugestiilor celor interesaţi, cu privire la conţinutul documentului, este 31 august 2023.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuţia naţională. Vor putea primi finanţare proiecte care aduc beneficii comunităţilor de la frontieră în domenii precum sănătatea, educaţia, turismul şi cultura, adaptarea la schimbările climatice şi managementul frontierei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici