13.000 de joburi pentru români în străinătate în 2011

Aproape 13.000 de joburi în străinătate sunt disponibile în prezent pe platforma de recrutare Tjobs, care reuneşte ofertele de locuri de muncă în străinătate a peste 560 de agenţii de recrutare, în timp ce angajatorii locali au anunţat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă numai 4.800 de joburi în primele zile ale acestui an, adică o ofertă de aproape trei ori mai mică.

69 afișări
Imaginea articolului 13.000 de joburi pentru români în străinătate în 2011

13.000 de joburi pentru români în străinătate în 2011 (Imagine: Mediafax Foto)

Ana M., 24 de ani, studentă în ultimul an la Facultatea de Medicină, vrea să-şi facă rezidenţiatul în Germania, unde salariul unui medic rezident este de 2.000 de euro, faţă de cei aproape 170 de euro pe care îi primeşte un medic rezident în România.

"M-am înscris în septembrie la un curs de limbă germană pentru a putea participa la concursul de angajare. E puţin cam târziu, însă sper să reuşesc să învăţ limba până anul viitor, pentru că reprezentanţii mai multor firme de recrutare prezenţi la târgurile de joburi mi-au spus că este o condiţie obligatorie", a spus Ana M. Pe tot parcursul anului trecut, mai mult de 700.000 de români au completat o cerere pentru un job în străinătate, ceea ce înseamnă o concurenţă de 5 candidaţi/ job, potrivit statisticilor Tjobs.

Citeşte mai multe despre joburile pentru români în străinătate pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici