150 de piloţi şi personal tehnic din Marea Britanie, misiuni de Poliţie aeriană la Kogălniceanu

Un Detaşament britanic, format din aproximativ 150 de militari, piloţi şi personal tehnic, şi aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de români, misiuni de poliţie aeriană în următoarele patru luni. Vineri a avut loc certificarea detaşamentului la Mihai Kogălniceanu.

445 afișări
Imaginea articolului 150 de piloţi şi personal tehnic din Marea Britanie, misiuni de Poliţie aeriană la Kogălniceanu

150 de piloţi şi personal tehnic din Marea Britanie, misiuni de Poliţie aeriană la Kogălniceanu

Potrivit Ministerului Apărării, Detaşamentul Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a sosit în România pentru a executa misiuni de Poliţie Aeriană Întărită.

Acesta este format din aproximativ 150 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon. Detaşamentul va executa, împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

„Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 şi 2021. Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi Forţele Aeriene Regale Britanice”, a transmis MApN.

Ceremonia de certificare de vineri a avut loc în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a omologului său din Marea Britanie, Ben Wallace.

Evenimentul a inclus şi o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care au participat aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Britanice, Forţelor Aeriene Italiene şi Forţelor Aeriene Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici