16 cazuri de gripă cu virusul A/H1N1, confirmate la Colegiul Sportiv "Cetate" din Deva

Alte 19 cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Hunedora, 16 dintre bolnavi fiind colegi de cămin ai elevei de la Colegiul Sportiv "Cetate" din Deva, diagnosticată, marţi, cu gripă nouă.

42 afișări
Imaginea articolului 16 cazuri de gripă cu virusul A/H1N1, confirmate la Colegiul Sportiv "Cetate" din Deva

16 cazuri de gripă cu virusul A/H1N1, confirmate la Colegiul Sportiv "Cetate" din Deva (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Medicii susţin că cele 19 cazuri au fost confirmate epidemiologic, şi nu în baza analizelor, deoarece persoanele au avut legătură directă cu bolnavi deja confirmaţi şi prezintă simptome de gripă nouă.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Cecilia Birău, a declarat, miercuri, că 16 dintre cazurile noi au legătură cu fata în vârstă de 12 ani de la Colegiul Sportiv "Cetate" Deva, pacienţii fiind colegi ai acesteia, care stau în acelaşi internat.

Birău a precizat că trei dintre bolnavi sunt internaţi la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, iar restul sunt în carantină la infirmeria unităţii şcolare.

Diagnosticul de gripă cu virusul A/H1N1 a fost confirmat şi la o femeie însărcinată în ultimul trimestru de sarcină, la fetiţa acesteia, care nu a împlinit încă patru ani, şi la soacra femeii, în vârstă de 60 de ani. Toate trei sunt internate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara.

Cursurile la Colegiul Naţional "Cetate" din Deva, unde învaţă şi componentele lotului olimpic de gimnastică al României, au fost suspendate, după ce o elevă din clasa a VI-a a fost diagnosticată, marţi, cu gripă nouă, iar alţi elevi au prezentat simptome de boală.

În judeţul Hunedoara au fost confirmate, până în prezent, 32 cazuri de gripă nouă, cinci dintre pacienţi fiind vindecaţi şi ieşind din perioada de carantină, iar 19 dintre bolnavi diagnosticaţi fără analize.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici