17 elevi din judeţul Buzău au fost transportaţi la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

17 elevi de la Şcoala Generală din satul Joiţa, comuna Ziduri, judeţul Buzău, au fost transportaţi de la unitatea de învăţământ la spitalul din Râmnicu Sărat cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce li s-a făcut rău la ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

687 afișări
Imaginea articolului 17 elevi din judeţul Buzău au fost transportaţi la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară

17 elevi din judeţul Buzău au fost transportaţi la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară (Imagine: Mihai Dascalescu/ Arhiva Mediafax Foto)

“Medicul de familie ne-a anunţat că este posibil ca cei 17 elevi să fi făcut toxiinfecţie alimentară după ce au consumat iaurt. Deocamdată nu ştim dacă produsul a fost dat prin programul guvernamental "Laptele şi cornul". O echipă se îndreaptă deja spre şcoala din satul Joiţa pentru verificări “ a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Ungureanu, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.

Directorul DSP Buzău a precizat că elevii au fost transportaţi la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat după ce au acuzat, în timpul orelor, dureri de burtă şi vărsături. Aceasta a mai declarat că vor fi recoltate probe din iaurt, că Ministerul Sănătăţii a fost informat în acest caz şi va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a se verifica dacă sunt nereguli cu produsul sau cu maniera în care acesta a fost depozitat sau transportat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici