Patronul cantinei Şcolii Nr. 16 din Piteşti, unde elevii au făcut toxiinfecţie, a fost amendat cu 4.000 de lei

Patronul cantinei Şcolii Nr. 16 din Piteşti de unde 36 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au servit masa a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepăstrarea probelor, neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului şi pentru că angajaţii nu purtau mănuşi.

815 afișări
Imaginea articolului Patronul cantinei Şcolii Nr. 16 din Piteşti, unde elevii au făcut toxiinfecţie, a fost amendat cu 4.000 de lei

Patronul cantinei Şcolii Nr. 16 din Piteşti, unde elevii au făcut toxiinfecţie, a fost amendat cu 4.000 de lei

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că patronul cantinei a primit, din partea DSP Argeş, două amenzi de câte 1.000 de lei.

Prima amendă a primit-o pentru nepăstrarea probelor, iar a doua sancţiune a fost aplicată pentru neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului care lucra în bucătărie şi servea elevii.

"Luni, personalul care pregăteşte masa şi o distribuie s-a prezentat la Direcţia de Sănătate Publică Argeş pentru efectuarea coproculturilor", a spus Honţaru.

La rândul său, directorul DSV Argeş, Daniel Lupu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că patronul cantinei a fost amendat cu 2.000 de lei de către DSV.

"Am aplicat o amendă de 2.000 de lei şi am interzis temporar funcţionarea cantinei pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor de către personalul cantinei. Mai exact, angajaţii de aici nu purtau mănuşi", a afirmat Lupu.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătăţii a informat, luni, că numărul copiilor internaţi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară de la Şcoala Gimnazială Nr.16 din Piteşti a crescut la 36.

Sâmbătă şi duminică, zeci de copii s-au prezentat în spitalele din Argeş după ce joi au mâncat la cantina Şcolii 16 din Piteşti mamăligă cu brânză şi carne de pui. Toţi au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături şi scaune diareice.

Mâncarea a fost pregătită într-un spaţiu din curtea şcolii al cărui teren aparţine unităţii de învăţământ, de către societatea cu care Şcoala 16 din Piteşti are un contract din anul 2008 în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici