17 elevi eliminaţi din Bacalaureat la două săptămâni după examen. Motivul pentru care au fost excluşi

17 elevi de la un liceu din Moldoviţa au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat pentru fraudă, la două săptămâni după examen. Tinerii sunt nemulţumiţi şi spun că au fost supuşi unui abuz.

16670 afișări
Imaginea articolului 17 elevi eliminaţi din Bacalaureat la două săptămâni după examen. Motivul pentru care au fost excluşi

Şeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că sancţiunea a fost dată în urma unei sesizări trimise la Ministerul Educaţiei.

„S-a constituit o comisie din partea ISJ Suceava care a ridicat înregistrările video ale examenului de Bacalaureat susţinut la Liceul Tehnologic <Vasile Cocea> din Moldoviţa. Acestea au fost analizate şi s-a decis eliminarea din examen a unui număr de 17 elevi. Motivul este fraudarea examenului, elevii respectivi încercând diverse modalităţi de a copia”, a spus Bocanci.

Acesta susţine că au fost sesizate şi organele de cercetare penală.

Conform presei din Suceava, tinerii sunt foarte nemulţumiţi, în condiţiile în care nu au fost anunţaţi oficial că au fost eliminaţi din examen. „Noi considerăm un abuz asupra noastră, deoarece eventuala fraudă se sancţionează pe loc, nu la 10 zile după terminarea examenului”, ar fi spus o tânără.

„Am constatat că s-au eliminat elevii din sălile unde nu au fost prezenţi elevi care fac parte din familii cu influenţe politice. Astfel, noi credem că filmările din sălile lor au fost ascunse şi neverificate. Mai circulă un zvon că primarul comunei al cărei nepoată nu a luat bacalaureatul în promoţia trecută a făcut imediat două vizite în incinta liceului după terminarea examenului. Oare de ce? Să se asigure că totul va fi în favoarea nepoatei?”, a declarat una dintre elevele eliminate din examen pentru „Ziar de Suceava”.

Probele la examenul de Bacaluareat s-au încheiat în 26 iunie, rezultatele înainte de contestaţii s-au afişat în 30 iunie, iar cele finale în 5 iulie.

Cei 17 elevi nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examentului de Bacaluareat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici