18 salariaţi ai ANIF Galaţi, care cumulau pensia cu salariul, au fost daţi afară

  • 18 salariaţi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Filiala Galaţi cumulau pensia cu salariul.
  • Totul s-a aflat în urma unui control al ITM, iar salariaţii au fost concediaţi.
1931 afișări
Imaginea articolului 18 salariaţi ai ANIF Galaţi, care cumulau pensia cu salariul, au fost daţi afară

18 salariaţi ai ANIF Galaţi au fost daţi afară deoarece cumulau pensia cu salariul

Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Galaţi a aflat că 18 angajaţi cumulau, de câteva luni, pensia cu salariul, fără ca aceştia să fi anunţat instituţia, pentru a se face demersurile legale în vederea încetării contractelor individuale de muncă.

„Menţionăm că, în luna mai, Filiala a fost supusă unei acţiuni de control din partea ITM Galaţi, iar în planul de control al ITM a intrat şi verificarea salariaţilor cu vârsta apropiată de pensionare. În urma controlului, Filiala Galaţi a solicitat Casei Judeţene de Pensii Galaţi verificarea unui număr de 25 de persoane care se încadrau în aceasta categorie. În urma răspunsului transmis de aceasta, s-a constatat că un număr de 18 salariaţi erau beneficiari de pensie pentru limita de vârstă. Aceştia nu au informat conducerea ANIF că sunt beneficiarii dreptului de pensie, deşi legislaţia actuală prevede că obligaţia cu privire la acest lucru revine salariatului”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii ANIF.

În urma celor constatate, Filiala Teritorială Galaţi a emis deciziile de încetare a contractelor individuale de muncă, iar Agenţia Naţională va dispune măsurile legale care se impun, au precizat cei de la ANIF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici