1926 de cai liberi au fost observaţi în Delta Dunării, în urma unei monitorizări aeriene

1926 de cai liberi au fost identificaţi în Delta Dunării, în cursul unei acţiuni de monitorizare aeriană desfăşurată în luna februarie.

425 afișări
Imaginea articolului 1926 de cai liberi au fost observaţi în Delta Dunării, în urma unei monitorizări aeriene

Discover Dobrogea (Sursa FOTO)

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) şi mai multe asociaţii au făcut în cursul lunii februarie o evaluare a numărului total de cai crescuţi în libertate şi zonele de distribuţie a acestora pe teritoriul Rezervaţiei.

„Este cel mai mare efort depus până în prezent pentru identificarea într-un singur moment a cailor liberi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, prin metode ştiinţifice validate şi prin metode independente (numărare cu specialişti şi observatori precum şi materiale video geocodate). A fost folosită metoda survolului aerian cu elicopterul pentru a asigura acoperirea întregii zone de studiu de la o înălţime adecvată pentru a permite identificarea şi numărătoarea cât mai precisă”, a transmis ARBDD.

În cursul celor 6,5 ore de zbor a fost parcursă o distanţă de 839,8 km şi au fost observaţi 1926 de cai în 16 zone monitorizate.

Zona cea mai populată cu cai este Grindul Letea – 915 exemplare.

„Având în vedere că survolul din anul 2019 a identificat un număr de 444 de cai în această zonă, populaţia lor este în evidentă creştere. Părerea specialiştilor este că managementul populaţiilor de cai prin bune practici de control al reproducţiei, pe o perioadă extinsă şi pentru toată zona protejată, poate asigura rezultate optime şi o reducere a impactului potenţial asupra habitatelor naturale cu caracter endemic, cum este cazul Zonei Strict Protejate Pădurea Letea”, mai spun specialiştii rezervaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici