3,5 milioane de euro - servicii de infrastructură şi consultanţă pentru Centrul Istoric

Primăria Capitalei dă peste 3,5 milioane de euro, pentru atribuirea prin licitaţie a unui contract privind servicii de consultanţă de management al contractului şi supervizare a lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea infrastructurii de bază în Centrul Istoric al Bucureştiului.

129 afișări
Imaginea articolului 3,5 milioane de euro - servicii de infrastructură şi consultanţă pentru Centrul Istoric

3,5 milioane de euro - servicii de infrastructură şi consultanţă pentru Centrul Istoric (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Potrivit anunţului publicat pe site-ul de licitaţii publice www.e-licitatie.ro, Primăria Capitalei organizează licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de servicii de consultanţă de management de contract şi supervizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de bază în zona pilot A a Centrului Istoric al Capitalei, încadrată de Calea Victoriei, Bulevardul I. C. Brătianu, Bulevardul Splaiul Independenţei şi Strada Lipscani.

Contractul are în vedere executarea serviciilor de consultanţă în infrastructură, de inspectare, verificare şi supraveghere a construcţiilor, dar şi de consultanţă în domeniul achiziţiilor publice.

Valoarea estimativă a contractului, care va fi atribuit în urma unei licitaţii deschise, este de 14.335.280 de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro) fără TVA, care vor fi plătiţi din bugetul municipalităţii şi din credite externe, contractul urmând să aibă o durată de patru ani (48 de luni).

Firmele care vor participa la licitaţie trebuie să depună o garanţie de participare în valoare de 80.000 de lei, dar şi o garanţie de bună execuţie în valoare de 7% din valoarea contractului

Contractul, care va avea forma unei asocieri legalizate, va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, licitaţia urmând să aibă loc în data de 5 aprilie, la ora 10.00, la sediul Primăriei Capitalei.

Sorin Oprescu declara la sfârşitul lunii octombrie, că a reziliat contractul cu firma spaniolă Sedesa, care se ocupă de refacerea Centrului Istoric, societăţii rămânându-i doar patru străzi de finalizat, pentru celelalte zece urmând să fie organizată licitaţie publică.

Primăria Capitalei a început în decembrie 2006 lucrările de reabilitare a infrastructurii subterane din zona pilot a Centrului Istoric. Lucrările de refacere a infrastructurii zonei pilot A din Centrul Istoric au fost întârziate după ce, în timpul săpăturilor, au fost descoperite vestigii arheologice.

În urma lucrărilor au fost descoperite fundaţiile Hanului Zlătari din secolul al XVII-lea, Hanul lui Constantin Brâncoveanu, biserica şi Hanul Greci, precum şi cimitire medievale. Vestigiile arheologice descoperite urmau să fie puse în valoare prin marcare pe pavaj, plăci informative şi chiar expunere directă, în funcţie de starea lor tehnică, prin colaborarea municipalităţii cu Ministerul Culturii şi Cultelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici