3 indieni care au vrut să intre ilegal în România, ajutaţi de călăuze din Italia, opriţi la graniţă

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare fac cercetări într-un caz de trafic de migranţi, după ce doi bărbaţi, respectiv un italian şi un indian cu drept de şedere în Italia, au încercat să sprijine trei cetăţeni indieni să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

121 afișări
Imaginea articolului 3 indieni care au vrut să intre ilegal în România, ajutaţi de călăuze din Italia, opriţi la graniţă

3 indieni care au vrut să intre ilegal în România, ajutaţi de călăuze din Italia, opriţi la graniţă

Potrivit unui comunicat emis sâmbătă de Poliţia de Frontieră Română, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au observat, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism înmatriculat în Italia, în care s-au îmbarcat trei cetăţeni de origine afro-asiatică.

Poliţiştii de frontieră au urmărit maşina, care a fost depistată şi oprită pentru control la scurt timp.

Deoarece în aceasta se aflau doar şoferul, un cetăţean italian, în vârstă de 39 de ani şi un cetăţean indian cu drept de şedere pe teritoriul Italiei, în vârstă de 30 de ani, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de supraveghere a zonei şi i-au informat pe poliţiştii de la IPJ Satu Mare despre acţiune, pentru ca împreună să facă verificări în localităţile apropiate.

„Cei trei cetăţeni de origine afro-asiatică au fost reţinuţi de către un echipaj de politie pe raza localităţii Pelişor, jud. Satu Mare. Aceştia au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor. Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Italia şi Germania, însă nu posedă viză Schengen, motiv pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ajutaţi de cele două persoane depistate anterior în autoturismul înmatriculat în Italia”, se arată în comunicatul transmis de Poliţia de Frontieră Română.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni indieni, iar cele două persoane din autoturism - cetăţeanul italian şi indianul cu drept de şedere în Italia - sunt cercetate pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici