400.000 de români au ales serviciile medicale private

Pornită de la zero în urmă cu zece ani, piaţa serviciilor medicale private -adică încasările clinicilor şi spitalelor private - se ridică anual la 400 milioane de euro, adică circa 10% din cheltuielile totale de circa 4 miliarde de euro ale sistemului public de sănătate din România.

30 afișări
Imaginea articolului 400.000 de români au ales serviciile medicale private

400.000 de români au ales serviciile medicale private (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Datele arată că circa 400.000 de români plătesc un abonament la o clinică privată în acest moment, prin companie sau individual.

Dezvoltarea serviciilor medicale private nu va avea loc însă fără acceptarea competiţiei dintre medici, clinici, spitale şi chiar case de asigurări de sănătate, este concluzia evenimentului "Radiografia sistemului de sănătate.

Citeşte mai multe despre românii care au ales serviciile medicale private pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici