60 de zile de la primul caz de COVID 19 din România. Cum stăm noi faţă de alte ţări din Europa în aceeaşi zi a epidemiei?

  • Primul caz de COVID 19 din România a fost confirmat pe 26 februarie
  • În ziua 60 de epidemie în România avem 10.635 de cazuri
  • Italia în ziua 60 a epidemiei avea 105.792 de cazuri, adică de 10 ori mai mult faţă de cât are România în aceeaşi zi
9676 afișări
Imaginea articolului 60 de zile de la primul caz de COVID 19 din România. Cum stăm noi faţă de alte ţări din Europa în aceeaşi zi a epidemiei?

60 de zile de la primul caz de COVID 19 din România. Cum stăm noi faţă de alte ţări din Europa în aceeaşi zi a epidemiei?

În China COVID 19 deja făcuse ravagii, iar virusul era deja de aproape o lună în Europa atunci când s-a confirmat primul caz cu noul coronavirus în România.

Se întâmpla pe 26 februarie 2020 la un tânar de 20 de ani din judeţul Gorj contact al unui Italian care fusese confirmat cu COVID 19.

De atunci şi până azi au trecut 60 de zile, în care numărul de infectaţi a ajuns 10.635, iar 579 de persoane şi-au pierdut viaţa.

“Această epdiemie, până acum în România, este în paltou, evoluează în dinţi de ferestrău. La evaluare faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10 la sută. Deci se termină ...”, a declared epidemiologul Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

Faptul că la noi epidemia este în paltou, înseamnă nu a crescut brusc cu cazuri multe apărute de la o zi la alta. Lucru care este confirmat de cifre. Cum stăteau alte state europene în ziua 60 de epidemie?

În Italia, ţara cea mai lovită din Europa de COVID 19, primul caz a apărut pe 15 ianuarie. Pe 30 martie Italia era în ziua 60 de epidemie, iar cifra celor îmbolnăviţi era de 105.792 de cazuri.

Franţa, pe 24 ianuarie  este primul caz cu noul coronavirus confirmat , iar în ziua 60, erau 22.304 oameni infectaţi cu COVID 19.

Pe teritoriul Spaniei primul bolnav este confirmat pe 31 ianuarie iar pe 29 martie, la 60 de zile de la debutul epidemiei, erau 80. 110 cazuri.

Dacă este să ne uităm pe cifre vom vedea că România în ziua 60 a epidemiei are de zece ori mai puţin cazuri decât avea Italia în aceeeaşi zi, de opt mai puţin decât Spania şi jumătate din cât avea Franţa.

Explicaţiile experţilor din sănătate este că măsurile de distanţare social luate din timp, după ce autorităţile au văzut ce se întâmplă în alte state din Europa au avut rezultate. Totodată aceştia nu exclude ca şi în România numărul de cazuri să crească brusc, dacă oameniii nu vor fi responsabili şi nu vor respecta în primul rând normele de igienă şi nu vor purta mască atunci când ies din case.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici