600 de mesaje, înregistrate în ultima lună la centrul "Ce Te Doare? "

Aproximativ 600 de mesaje au fost înregistrate în ultima lună la centrul operaţional "Ce Te Doare?" al Ministerului Sănătăţii, un sfert din sesizări vizând comportamentul medicilor, 20% asistenţa medicală în spitale, 18% sectorul farmaceutic, restul sectorul legislativ şi al asigurărilor de sănătate

66 afișări
Imaginea articolului 600 de mesaje, înregistrate în ultima lună la centrul "Ce Te Doare? "

600 de mesaje, înregistrate în ultima lună la centrul "Ce Te Doare? " (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, al doilea raport cu privire la funcţionarea centrului de sesizări "Ce Te Doare?", aferent perioadei 23 februarie - 11 martie. Conform situaţiei prezentate, în acest interval au fost transmise Ministerului Sănătăţii aproximativ 600 de mesaje telefonice şi e-mailuri.

"Am promis că voi prezenta periodic problemele ridicate de către pacienţi şi medici prin intermediul centrului operaţional «Ce Te Doare ?», pentru că încă de la început am gândit aceast proiect pe termen lung, şi nu ca pe un răspuns punctual în faţa unei crize. Linia de comunicare «Ce Te Doare ?» nu are doar rolul de a semnala probleme punctuale, ci este importantă pentru că poate oferi permanent pulsul sistemului, ghidându-ne astfel în procesul de reformare a acestuia. Toate sesizările sunt analizate şi primesc răspunsuri privind modul în care au fost soluţionate", a declarat ministrul Sănătăţii.

Aproape un sfert din sesizări au vizat sectorul sănătăţii publice, fiind semnalate probleme legate de comportamentul medicilor de familie, precum refuzul eliberării de prescripţii gratuite, acceptarea cadourilor în schimbul serviciilor medicale prestate, nerespectarea programului de lucru, comercializarea de medicamente prin intermediul cabinetelor medicale proprii.

De asemenea, a fost reclamată starea precară de curăţenie din anumite unităţi sanitare, precum şi timpul lung de aşteptare pentru tratament în centre de recuperare sau de sănătate.

Ministrul Bazac a spus că au fost recepţionate şi mesaje de mulţumire adresate anumitor cadre medicale, pentru comportamentul medical şi uman de excepţie, din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Călăraşi, Spitalului nr. 1 Craiova, Spitalului de Recuperare Neurologică Piatra Neamţ şi Spitalului Elias Bucureşti.

Linia Verde "Ce te Doare?" a fost înfiinţată din ordinul ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, pentru a înregistra deficienţele semnalate de către pacienţi în asigurarea asistenţei medicale şi problemele medicilor în exercitarea profesiei.

Citeşte şi:

Bazac: Am înfiinţat linia telefonică "Ce te doare"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici