800 de angajaţi de la Mechel Târgovişte au intrat în şomaj tehnic

Aproximativ 800 de anagajaţi ai Combinatului de Oţel Mechel Târgovişte au intrat din nou, de luni, în şomaj tehnic, dn cauza lipsei de comenzi, oamenii fiind plătiţi cu 75 la sută din salariul de bază.

30 afișări

Potrivit liderului de sindicat de la Mechel, Mihai Toma, vânzările au stagnat, pe stoc fiind deja 20.000 de tone de produse.

"Comenzile pe care le-am avut pe luna mai au fost realizate şi nu au mai apărut alte comenzi. Având în vedere că avem în continuare stocuri de producţie finită nevândută, singura soluţie aceasta era. Și angajatul şi angajatorul sunt scutiţi în acest fel de obligaţiile bugetare. Avem comenzi pe stoc rămase încă de acum o lună. Să sperăm că în luna iulie se va rezolva această problemă şi activitatea din fabrică nu va mai fi întreruptă cu plata a 75% din salariu", a declarat liderul de sindicat de la Mechel, Mihai Toma.

De la sfârşitul anului trecut, la combinatul de la Târgovişte au existat mai multe perioade în care angajaţii au fost trimişi acasă în şomaj tehnic.

Mechel Târgovişte, care are aproximativ 3.700 de angajaţi, este unic producător în România de oţeluri de scule, oţeluri rapide, bandă electrotehnică şi are un disponibil important pentru export, în special în gama oţelurilor speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici