90 de persoane au fost duse la spital de echipajele SMURD, cu probleme din cauza caniculei, după al treilea cod roşu din istoria României

Echipajele SMURD au intervenit în ultimele două zile, când temperaturile au fost foarte ridicate, în 186 de situaţii, 90 de persoane fiind transportate la spital cu probleme din cauza temperaturilor ridicate, anunţă MAI.

219 afișări
Imaginea articolului 90 de persoane au fost duse la spital de echipajele SMURD, cu probleme din cauza caniculei, după al treilea cod roşu din istoria României

90 de persoane au fost duse la spital de echipajele SMURD, cu probleme din cauza caniculei, după al treilea cod roşu din istoria României

Peste 1.100 de angajaţi ai MAI au acţionat în ultimele două zile, în toată ţara, pentru combaterea efectelor caniculei. La nivel naţional au fost instalate 845 de puncte de prim ajutor. De asemenea, echipajele IGSU au transportat 44.785 litri de apă în judeţele Cluj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Mureş, Neamţ şi Vrancea, transmite MAI.

Pompierii au acţionat şi pentru stingerea unor incendii de vegetaţie în 26 de judeţe. Forţele MAI sunt pregătite să intervină şi după ploile anunţate de meteorologi.

"Pentru monitorizarea situaţiei şi intervenţia promptă în zonele vizate de avertizare, conducerea MAI a dispus o serie de măsuri, atât la nivel central cât şi la nivel teritorial. Astfel, va fi menţinut serviciul de urgenţă instituit la nivelul primăriilor localităţilor aflate în zonele supuse avertizărilor meteo, prognozele privind starea vremii vor fi transmise rapid către autorităţile locale, personalul MAI şi cel al autorităţilor locale este pregătit pentru manevre de forţe cu toate categoriile de mijloace şi echipamente din dotare pentru a asigura un răspuns optim în caz de necesitate", informează ministerul.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu şi cod galben de ploi şi vijelii, începând de duminică seara, de la ora 20, până luni la ora 23.00. Cantităţile de apă pot ajunge la 90 l/mp.

În cursul nopţii de duminică spre luni (2/3 iulie) şi pe parcursul zilei de luni, în judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna şi Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Meteorologii au emis cod portocaliu pentru aceste judeţe şi anunţă că în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 50...70 l/mp şi pe arii restrânse 80...90 l/mp.

Totodată, de duminică seara şi până luni seara va fi în vigoare un cod galben de ploi şi vijelii care va viza sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei şi local Transilvania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici