A DOUA zi de proteste faţă de modificările Legilor Justiţiei: Judecătorii şi procurorii ies pe treptele instituţiilor

Procurorii şi judecătorii din mai multe oraşe din ţară au protestat, marţi, pentru a doua zi la rând faţă de modificările legislative din domeniul Justiţiei, magistraţii ieşind pe treptele instanţelor de judecată în Slatina, Galaţi, Râmnicu Vâlcea sau Craiova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

728 afișări
Imaginea articolului A DOUA zi de proteste faţă de modificările Legilor Justiţiei: Judecătorii şi procurorii ies pe treptele instituţiilor

A DOUA zi de proteste împotriva modificărilor Legilor Justiţiei: Judecătorii şi procurorii ies pe treptele instituţiilor

Judecătorii Tribunalului Olt au ieşit şi marţi pe treptele instanţei, la protestul mut faţă de modificările Legilor Justiţiei. Demersului lor s-au alăturat şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Magistraţii n-au avut bannere sau pancarte şi nu au vrut să facă declaraţii, ci au ţinut să precizeze, totuşi, că activitatea instanţei n-a fost perturbată, deoarece judecătorii care aveau dosare pe rol au rămas în sălile de judecată.

Tot marţi, au protestat şi judecătorii Judecătoriei Slatina, de asemenea alături de procurorii parchetului local. Aceştia au ieşit, la ora 12.00 pe treptele instanţei.

Acestui protest s-au alăturat şi judecătorii de la Judecătoria Craiova şi de la Tribunalul Dolj, Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi Judecătoria Alexandria.

Şi la Galaţi, 20 de judecători au protestat tăcut pe scările Palatului de Justiţie.

Magistraţii au stat acolo timp de 30 de minute şi au anunţat că marţi programul de lucru se prelungeşte cu 30 de minute, până la 16.30.

De asemenea, magistraţii Judecătoriei Sibiu au anunţat că de marţi până vineri întrerup timp de o oră programul de lucru, ca semn de protest faţă de modificările legislative din Justiţie.

Aproximativ 30 de sibieni care participă la un flashmob zilnic, au venit, marţi, la Judecătorie, unde au aplaudat demersul magistraţilor.

Justiţiabilii reclamă adoptarea proiectului de lege privind domeniul justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a voinţei exprimate de peste 4.000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene. De asemenea, ei nu sunt de acord cu promovarea unor iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală de natură să conducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel în mare măsură ineficientă justiţia penală.

Totodată, magistraţii solicită Plenului Consiliului Superior al Magistraturii să îşi exprime public poziţia faţă de aceste iniţiative legislative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici