A fost descoperit un „obiect” nemaivăzut până acum în Calea Lactee

Descoperirea aparţine Universităţii Curtin din cadrul Centrul Internaţional de Cercetare Radio Astronomie (ICRAR).

9621 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit un „obiect” nemaivăzut până acum în Calea Lactee

Astronomii din vestul Australiei au descoperit un obiect ascuţit în Calea Lactee care, timp de trei luni în anul 2018, a emis unde radio la fiecare 18 minute.

Potrivit experţilor, este un nou tip de „obiect spaţial”, dar pe care nu îl pot identifica. Pare a fi ceva nemaivăzut până acum în galaxie.

Există şi alte obiecte spaţiale care emit emisiuni radio, dar niciunul nu o face într-un ritm atât de lent, precum cel descoperit recent de studentul absolvent al Universităţii Curtin, Tyrone O'Doherty, care lucrează pentru Centrul Internaţional de Cercetare Radioastronomie din Australia (ICRAR).

Descoperirea a avut loc în timpul unei colectări de date în Centrul Astronomic şi a fost publicată recent în revista Nature.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici