A început ecologizarea Portului Midia: se strâng oile moarte după răsturnarea unei nave

Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa anunţă că a început ecologizarea Portului Midia. Un remorcher cu macara adună oile moarte, iar neutralizarea cadavrelor va fi decisă de DSVSA Constanţa.

452 afișări
Imaginea articolului A început ecologizarea Portului Midia: se strâng oile moarte după răsturnarea unei nave

A început ecologizarea Portului Midia: se strâng oile moarte după răsturnarea unei nave

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, a început ecologizarea Portului Midia, după eşuarea navei Quenn Hind.

„În urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, însoţit de 2 gabare, să colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri şi apoi să le depoziteze temporar la uscat, în zona Midia, urmând ca ulterior o firmă autorizată să preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea vor fi montate baraje antipoluante suplimentare. S-a creat la nivelul companiei o grupă operativă astfel încât toate echipele să acţioneze coordonat, au fost hotărâte măsurile ce se impun a fi luate în perioada imediat următoare. Totodată se ţine legătura cu armatorul şi cu asigurătorii în vederea coordonării eficiente între toţi cei implicaţi”, se arată în comunicat.

Pentru recuperarea cadavrelor de animale se intervine începând de sâmbătă, având în vedere pericolul de descompunere a acestora.

Procedura pentru neutralizare a cadavrelor va fi decisă de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Constanţa, astfel încât impactul acestei operaţiuni asupra mediului să fie redus la minimum.

Traficul navelor în Portul Constanţa zona Midia, în prezent, se desfăşoară în condiţii de siguranţă, cu evitarea zonei incidentului naval, susţine sursa citată: „Şenalul navigabil este blocat parţial, dar în prezent, în condiţii meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricţiona manevrele”.

Operaţiunea de căutare-salvare a oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia s-a încheiat vineri seară, fiind în total 254 de animale salvate, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
port,
oi,
ecologizarea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici