A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) anunţă că au început lucrările pentru pregătirea plajelor pentru sezonul estival 2021.

287 afișări
Imaginea articolului A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival

A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival

Potrivit ABADL, se fac lucrări de curăţare manuală a întregii suprafeţe de plajă, prin strângerea deşeurilor, dar şi lucrări de curăţare a liniei ţărmului de alge sau gunoaie.

De asemenea, are loc evacuarea depozitelor de scoică din zonele cu depuneri si transportul acestora în zonele stabilite de beneficiar sau concasarea depozitelor de scoică acolo unde evacuarea nu este posibilă.

Totodată, angajaţii ABADL îndepărtează manual sau mecanic nisipul depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor şi în dreptul gardurilor de protecţie, dar fac şi lucrări de nivelare şi afânare a supraţetelor de plajă.

Angajaţii intervin şi pentru demontarea gardurilor de stuf amplasate pentru protecţie împotriva eroziunii eoliene a plajelor şi pentru reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulări.

Suprafaţa totală de plajă pe care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral o pregăteşte la debutul sezonului estival depăşeşte 260 de hectare.

În această perioadă se lucrează pe trei tronsoane: Tronson I (Constanta – Mamaia – Năvodari – Midia), Tronson II (Eforie – Costineşti – Tuzla) şi Tronson III (Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2Mai – Vama Veche).

În total, pentru pregătirea plajelor pentru sezonul estival lucrează 20 de muncitori şi 20 de utilaje.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici