A pierdut lupta pentru viaţă. Bebeluşul născut cu 6 degete la mâini şi la picioare a murit la Botoşani

Bebeluşul născut în urmă cu două săptămâni cu câte şase degete la mâini şi la picioare şi cu multiple malformaţii, la maternitatea din Botoşani, a murit, leziunile fiind incompatibile cu viaţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1902 afișări
Imaginea articolului A pierdut lupta pentru viaţă. Bebeluşul născut cu 6 degete la mâini şi la picioare a murit la Botoşani

A pierdut lupta cu viaţa. Bebeluşul născut cu 6 degete la mâini şi la picioare a murit

Băieţelul în vârstă de două săptămâni, care s-a născut la sfârşitul lunii octombrie în maternitatea din Botoşani cu câte şase degete la mâini şi la picioare şi cu multiple malformaţii la nivelul feţei şi la inimă a murit în maternitatea din Botoşani, în urma unui stop cardio-respirator.

Copilul a fost transferat la Iaşi, la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie ”Cuza Vodă”, unde a fost supus unor investigaţii medicale amănunţite.

Conform dr. Livia Mihalache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani, bebeluşul avea şanse minime de supravieţuire din cauza unor malformaţii extrem de rare diagnosticate la Iaşi.

“Bebeluşul a fost transferat de la Iaşi înapoi la maternitatea din Botoşani. El avea malformaţii incompatibile cu viaţa şi a fost adus la noi pentru diagnostic. S-au făcut toate testele genetice, investigaţii, ecografii. Este vorba de o malformaţie complexă - Trisomia 13 şi copilul era şi fără creier. Aceşti copii, care au aceste malformaţii, nu supravieţuiesc. Copilul a fost transferat înapoi la maternitatea din Botoşani, pe suport ventilator pentru susţinere”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al spitalului ”Cuza Vodă”, dr. Anca Bivoleanu.

Bebeluşul a fost născut la termen la maternitatea din Botoşani şi a cântărit la naştere 2.200 de grame. Mama, o femeie de 31 de ani, se afla la a trei naştere şi era monitorizată din timpul sarcinii, medicii suspectând o serie de malformaţii ale bebeluşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici