A trecut vremea “căpşunarilor”! Angajatorii spanioli vor ingineri români!

Dacă în anii trecuţi românii care plecau la muncă în Spania au primit denumirea de „căpşunari”din cauza domeniului preponderent în care se angajau – agricultura, în prezent angajatorii spanioli caută în România specialişti. De exemplu, o firmă din Barcelona vrea să angajeze ingineri români, specializaţi în automatizări, calibrări motoare sau software. Tinerii absolvenţi de agronomie au şanse să se angajeze şi în Danemarca, unde urmează să lucreze în ferme de animale.

141 afișări
Imaginea articolului A trecut vremea “căpşunarilor”! Angajatorii spanioli vor ingineri români!

A trecut vremea “căpşunarilor”! Angajatorii spanioli vor ingineri români! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angajatorii din cele două ţări au postat ofertele de angajare pe portalul de recrutare european EURES, joburi pentru care vor să angajeze specialişti români.

Astfel, o firmă din Spania ofera 20 de locuri de muncă în Barcelona, pentru ingineri din România. Angajatorul caută 5 ingineri RAMS ( reliability, availability, maintainability and safety), 5 ingineri automatizări, 5 specialişti în calibrări motoare şi 5 ingineri de software.

Condiţiile pentu angajare sunt ca solicitanţii să aibă studii de specialitate, să cunoască foarte bine limba engleză (cunoasterea limbilor franceza şi spaniolă constituie un avantaj), să aibă experienţă de cel puţin un an în domeniul solicitat şi să aibă abilităţi de lucru în echipă.
Citeşte mai multe despre ofertele de joburi din străinătate pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici