A venit zăpada-n pieţe! Producătorii locali îşi acoperă legumele cu pături şi poartă 5 rânduri de haine ca să se protejeze de frig

  • Astăzi sunt cele mai scăzute temperaturi de când pieţele sunt sub cerul liber
  • În Braşov termometrele arată 1 grad Celsius, dar temperatura resimţită este de -1
  • Producătorii locali şi-au acoperit legumele cu pături ca să le protejeze de frig
  • Unele tarabe au rămas goale după ce vânzătorii au renunţat să stea cu marfa ninsă
  • Alţi comercianţi şi-au improvizat suport de protecţie ca să nu le fie udate produsele
788 afișări
Imaginea articolului A venit zăpada-n pieţe! Producătorii locali îşi acoperă legumele cu pături şi poartă 5 rânduri de haine ca să se protejeze de frig
Astăzi este prima zi, cu cele mai scăzute temperaturi, de când guvernanţii i-au "condamnat" pe producătorii locali să stea sub cerul liber. Pieţele arată mai pustii ca până acum. În weekend locurile se aglomerau cu cei care îşi făceau provizii proaspete. Unele tarabe sunt goale şi părăsite de vânzătorii care nu au vrut să îşi ţină marfa ninsă.
 
În Braşov ninge de azi dimineaţă. Termometrele arată 1 grad Celsius, dar temperatura resimţită este de -1. Problema este că în aceste condiţii legumele şi fructele îngheaţă pe tarabele oamenilor.
 
Doamna Luminiţa, producător locale, poartă 5 rânduri de haine ca să nu simtă frigul. A găsit şi o modalitate să îţi protejeze marfa.
 
„Dacă trebuie să mă dezbrac, o oră îmi trebuie, se şi vede. Astea sunt condiţiile, dar nu avem ce să facem. Acoperim cu ce găsim, pături, ca să ne gândim pentru ziua de mâine. Automat clientul când vine nu cumpără marfa îngheţată”, spune Luminiţa Popa.
 
Alţi comercianţi au gândit soluţii ca să nu le mai fie udată marfă după ce ninsoarea ajunge direct pe tarabele lor, căci autorităţile au eliminat o parte din tavanul pieţei. Au improvizat un suport fie cu plexiglas, fie cu folii din plastic.
 
„Venim, da, toată iarnă pentru că locuim aproape şi aprovizionarea o facem de aici”, povesteşte o clientă. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici