Absolventul unui colegiu militar din Alba Iulia, admis la Academia Forţelor Aeriene din SUA

  • Absolventul unui colegiu militar din Alba Iulia a fost admis la Academia Forţelor Aeriene din SUA.
  • La finalul studiilor, el se va întoarce în România pentru a începe cariera de ofiţer.
Urmărește
1308 afișări
Imaginea articolului Absolventul unui colegiu militar din Alba Iulia, admis la Academia Forţelor Aeriene din SUA

Absolventul unui colegiu militar din Alba Iulia, admis la Academia Forţelor Aeriene din SUA. Foto: Facebook/Forţele Aeriene Române

Absolventul Călin Hartzos a fost admis la una dintre cele mai prestigioase academii din Statele Unite ale Americii, anunţă Colegiul Naţional Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia. Este vorba despre Academia Forţelor Aeriene din Colorado Springs. Călin Hartzos a fost admis pe sigurul loc repartizat elevilor de colegiu militar din România, în acest an. Procesul de selecţie a fost unul riguros, bazat pe performanţe şcolare, sportive şi implicare în activităţi educative extraşcolare, au mai explicat reprezentanţii colegiului militar.

După finalizarea studiilor în Statele Unite ale Americii, Călin se va întoarce în România, unde îşi va începe cariera de ofiţer.

„Planuri există, însă cred că felul în care le pot rezuma pe acestea este că îmi doresc să învăţ şi să mă fac remarcat în primul şi în primul rând, indiferent de specializarea pe care o voi alege acolo. Fie că voi alege să rămân în domeniul ştiinţelor reale, voi trece pe partea de pilot de supersonice, sau mă voi îndrepta către diplomaţie, ceea ce-mi doresc este să fiu cel mai bun în domeniul pe care l-am ales şi să mă întorc în ţară cu o dorinţă de schimbare indiferent de domeniul în care voi profesa, doresc să ajung spre vârf şi să aduc o schimbare sistemului. Doresc să îl fac să fie cunoscut ca fiind un sistem care promovează în primul şi în primul rând înainte de armament, înainte de conflicte, promovează valori, promovează statutul pe care un om trebuie să-l aibă în societatea modernă”, a transmis Călin pe Facebook.

Călin Hartzos este al 11-lea absolvent al Colegiului Naţional Militar Mihai Viteazul Alba Iulia care „îşi va desăvârşi pregătirea în domeniul militar în instituţii de renume din Statele Unite ale Americii şi al patrulea la Academia Forţelor Aeriene din Colorado Springs, Academia Militară West Point (6 absolvenţi) şi Academia Militară Navală a SUA (un absolvent)”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici