Academicienii Victor Voicu şi Mircea Ifrim, decoraţi de preşedintele Băsescu

Academicienii Victor Voicu şi Mircea Ifrim au fost decoraţi de preşedintele Traian Băsescu, cu Ordinul Naţional "Steaua României", pentru "activitatea rodnică şi prestigioasă pusă în slujba dezvoltării ştiinţei medicale".

488 afișări
Imaginea articolului Academicienii Victor Voicu şi Mircea Ifrim, decoraţi de preşedintele Băsescu

Academicienii Victor Voicu şi Mircea Ifrim, decoraţi de preşedintele Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer academicianului Victor Voicu şi Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler academicianului Mircea Ifrim, potrivit unui decret publicat marţi în Monitorul Oficial.

Victor Voicu şi Mircea Ifrim au fost decoraţi "în semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru activitatea rodnică şi prestigioasă pusă în slujba dezvoltării ştiinţei medicale, pentru afirmarea cercetării româneşti pe plan internaţional".

Medicul farmacolog Victor Voicu este secretar general al Academiei Române. El a candidat şi la funcţia de preşedinte al Academiei Române, la alegerile care au avut loc pe 8 aprilie şi care au fost câştigate de Ionel Valentin Vlad. Victor Voicu este doctor în medicină şi preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale din Academia Română, potrivit site-ului Academiei Române.

Mircea Ifrim este anatomist, antropologist, doctor în medicină, profesor şi om de ştiinţă, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad. El este preşedinte al Societăţii Anatomiştilor din România, începând din 2000, şi membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale. A fost deputat între anii 2000 şi 2004, respectiv 2004 - 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici