Accesul consilierului lui Vlad Voiculescu la parole oficiale. Tătaru: Nu poate avea acces la parolele unui secretar de stat

Un consilier onorific nu poate avea acces avea acces la parolele unui secretar de stat, neavând fişă de post, spune fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, deputat PNL, după ce Ştefan Voinea, consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu, a accesat această bază de date.

451 afișări
Imaginea articolului Accesul consilierului lui Vlad Voiculescu la parole oficiale. Tătaru: Nu poate avea acces la parolele unui secretar de stat

Accesul consilierului lui Vlad Voiculescu, la parole oficiale. Tătaru: Un consilier onorific nu poate avea acces la parolele unui secretar de stat

„Un consilier onorific nu are alte atribuţii. Nu are fişa postului. (...) În opinia mea un consilier nu are atribuţii, neavând fişă de post”, spune deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

Ştefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătăţii, avea dreptul să acceseze RENV, iar INSP a fost înştiinţat, a spus, luni, secretarul de stat în MS, Andreea Moldovan.

„Practic, această accesare a bazei de date este acordată Ministerului Sănătăţii, pe un ID comun şi a unei parole comune. În cadrul acestei adrese comune am avut fiecare IP-urile proprii pentru accesare, să fim fiecare răspunzători pentru ceea ce face”, spune Andreea Moldovan.

Ea a susţinut că a existat o corespondenţă cu INSP.

„Am solicitat acces. Fac o subliniere extrem de importantă - aceste date sunt publice, sunt date la care avem cu toţii acces pentru că, de fapt, sunt date care ne privesc pe noi toţi. E un acces la nişte date care sunt publice”, a adăugat secretarul de stat în MS.

Moldovan a mai spus că nu este o problemă dacă un consilier onorific accesează baza de date a Registrului Electronic Naţional de Vaccinări.

„Avea dreptul pentru că suntem colaboratori în cadrul Ministerului Sănătăţii şi practic e o echipă e o echipă cu care lucrăm şi fiecare dintre noi are acces pentru că e important să comunicăm, să colaborăm”, a conchis Andreea Moldovan.

Corpul de Control al prim-ministrului face verificări la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) referitoare la siguranţa sistemelor informatice gestionate la nivelul instituţiei. Controlul a fost demarat în urma mai multor sesizări primite şi vizează modul în care a fost accesat Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, baza de date la care a avut acces Ştefan Voinea, consilier onorific al ministrului Vlad Voiculescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici