Accident de muncă la Rafinăria Petromidia. Două persoane au fost rănite

Doi muncitori au fost răniţi, duminică după-amiază, pe platforma Rompetrol Rafinare (Rafinăria Petromidia), în timp ce lucrau la o conductă cu apă fierbinte, victimele fiind transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean Constanţa.

71 afișări
Imaginea articolului Accident de muncă la Rafinăria Petromidia. Două persoane au fost rănite

Accident de muncă la Rafinăria Petromidia. Două persoane au fost rănite (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit reprezentantului grupului Rompetrol Bogdan Urzică, cei doi muncitori goleau o instalaţie în care se afla apă fierbinte la 80 de grade, iar la un moment dat s-a scurs apă din conductă, iar cei doi muncitori s-au opărit pe picioare.

Cei doi muncitori au fost duşi la dispensarul din cadrul Rompetrol Rafinare, fiind diagnosticaţi cu arsuri de gradele I şi II la tălpi.

Ulterior, cei doi au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru investigaţii amănunţite.

Urzică a susţinut că victimele sunt în afara pericolului.

Conform sursei citate, conducerea rafinăriei va declanşa o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

În 10 octombrie, trei muncitori de la Rafinăria Petromidia au fost răniţi după ce o conductă sub presiune s-a fisurat în timpul unor probe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici