Accident feroviar în Mehedinţi: Rapidul Bucureşti-Belgrad a lovit o autoutilitară

Circulaţia feroviară a fost blocată, luni dimineaţă, în judeţul Mehedinţi, după ce trenul rapid Bucureşti-Belgrad a lovit o autoutilitară la trecerea de calea ferată din apropierea localităţii Butoieşti, fără a exista victime, şoferul reuşind să sară din maşină.

515 afișări

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 4.30.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţă, Constantin Florea, în urma accidentului autoutilitara a rămas pe calea ferată.

De asemenea, în urma impactului, un stâlp de energie electrică a fost doborât, iar calea ferată a rămas neelectrificată.

Circulaţia feroviară a fost reluată pe un fir, anunţă CFR Călători, care precizează că au fost afectate cinci trenuri de persoane.

Potrivit CFR Călători circulaţia feroviară a fost închisă în intervalul 04.25 - 07.54, între staţiile Strehaia şi Butoieşti (secţia Filiaşi - Drobeta Turnu Severin), după ce şoferul unui camion nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu barieră semiautomată. Autovehiculul a fost lovit de trenul rapid 361-2 Belgrad - Bucureşti Nord.

În prezent, traficul feroviar se desfăşoară pe un singur fir de circulaţie, iar echipele de intervenţie feroviară se află în continuare în zonă pentru remedierea defecţiunilor.

Conform sursei citate, au fost afectate trenurile: Rapid 361-2 Belgrad - Bucureşti Nord, Personal 9501 Craiova - Orşova, Personal 9511 Craiova - Motru, Personal 9194 Drobeta Turnu Severin - Craiova şi Personal 9502 Drobeta Turnu Severin - Filiaşi.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Contantin Florea, a declarat că 15 din cei 20 de pasageri care mai rămăseseră în trenul Belgrad - Bucureşti au fost preluaţi de o altă garnitură şi transportaţi în Gara Craiova.

Şoferul autoutilitarei implicate în accident le-a declarat poliţiştilor că maşina a derapat din cauza carosabilului umed, astfel că la trecerea de cale ferată din comuna Butoieşti a rămas cu o roată blocată în terasament, pe calea ferată, iar când a văzut că vine trenul şoferul a ieşit din autovehicul.

În urma impactului cu trenul, care avea peste 100 de kilometri la oră, autoutilitara a fost împinsă pe calea ferată pe o distanţă de peste 500 de metri, aceasta doborând şi un stâlp de electricitate.

Pe parcursul celor patru ore în care circulaţia a fost feroviară a fost blocată trenurile au aşteptat în gările din Strehaia şi Butoieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici