Accident grav în Buzău: Un microbuz s-a răsturnat pe DN 1 B. 13 adolescenţi, duşi la DGASPC pentru a fi consiliaţi

Un microbuz în care se aflau 21 de persoane, membri ai unui ansamblu folcloric din Suceava, s-a răsturnat, marţi după-amiază, pe DN 1 B, în judeţul Buzău, la faţa locului fiind trimise mai multe ambulanţe. În urma accidentului, traficul în zona în care s-a produs accidentul a fost restricţionat pe un sens.

879 afișări
Imaginea articolului Accident grav în Buzău: Un microbuz s-a răsturnat pe DN 1 B. 13 adolescenţi, duşi la DGASPC pentru a fi consiliaţi

Accident grav în Buzău: Un microbuz s-a răsturnat pe DN 1 B. 13 adolescenţi, duşi la DGASPC pentru a fi consiliaţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău, Claudia Roşioru, 13 adolescenţi, dintre care doi au vârste de peste 18 ani, au fost aduşi la sediul instituţiei pentru a fi consiliaţi de specialiştii instituţiei.

"Am preluat 13 copii, din care doi au peste 18 ani. Primele lucruri pe care le-am făcut au fost să punem la dispoziţie personal specializat. De ei se ocupă acum specialişti, respectiv psihologi, un medic pediatru, un asistent social, un asistent medical, un jurist, toţi fiind în preajma copiilor. Încercăm să nu le adâncim trauma şi mai mult", a declarat Roşioru.

Directorul DGASPC Buzău a precizat că cei 13 copii au luat legătura cu familiile lor.

Conform sursei citate, trei din cei 13 adolescenţi a fost trimişi la spital însă după ce au acuzat dureri de cap, astfel că la DGASPC Buzău se mai află în prezent 10 copii.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Buzău au afirmat că, în urma accidentului, 11 persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean Buzău.

"Iniţial, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şapte pasageri din microbuz, ulterior fiind aduşi la aceeaşi unitate spitalicească alţi trei pasageri şi şoferul autovehiculului. Cei 11 pasageri transportaţi la spital au vârste cuprinse între 11 şi 59 de ani", se arată într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Buzău.

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu de la Poliţia Judeţeană Buzău, responsabil de producerea accidentului a fost şoferul microzbului.

Microbuzul plecase din Suceava şi trebuia să ajungă la Bucureşti, unde copiii, membrii ai unui ansamblu folcloric, urmau să participe la mai multe filmări.

"Din cercetările făcute de poliţiştii rutieri la faţa locului a rezultat că, în timp ce conducea un microbuz pe DN 1 B, din direcţia Buzău către Mizil, un bărbat în vârstă de 61 de ani din Suceava a întors fără să se asigure, moment în care microbuzul a fost acroşat în partea lateral stânga de un autoturism la volanul căruia se afla un buzoian în vârstă de 43 de ani", se mai arată în comunicat.

Un atocar a plecat deja de la Suceava cu destinaţia Buzău pentru a-i prelua pe pasagerii din microbuzul răstunat pe DN 1 B, în Buzău.

Microbuzul în care se aflau 21 de persoane, membri ai unui ansamblu folcloric din Suceava, s-a răsturnat, marţi după-amiază, pe DN 1 B, în judeţul Buzău.

În urma accidentului, traficul în zona în care s-a produs accidentul a fost restricţionat pe un sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici