Accidentul provocat de angajatul Ambasadei Rusiei: Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului

Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului care a lovit cu maşina o tânără pe trecerea de pietoni, el urmând a fi cercetat în ţara natală pentru vătămare corporală din culpă şi refuzare de recoltare de probe biologice.

227 afișări
Imaginea articolului Accidentul provocat de angajatul Ambasadei Rusiei: Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului

Accidentul provocat de angajatul Ambasadei Rusiei: Instanţa română transferă Rusiei procedura anchetării diplomatului (Imagine: Shutterstock)

Astfel, Judecătoria sectorului 3 Bucureşti a admis, vineri, cererea Parchetului privind trasferarea de procedură în vederea continuării cercetării diplomatutului rus, instanţa stabilind înaintarea dosarului către autorităţile judiciare din Rusia.

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de cinci zile, la Tribunalul Bucureşti care se va pronunţa definitiv pe această chestiune.

Miercuri, Judecătoria sectorului 3 a amânat pentru vineri dezbaterile în procesul în care procurorii parchetului acestei instanţe cer transferarea către Federaţia Rusă a procedurilor judiciare în cazul diplomatului rus care a accidentat grav o tânără pe o trecere de pietoni din Bucureşti.

Instanţa a cerut, miercuri, Poliţiei şi Parchetului administrarea de noi probe în acest dosar, înainte de a delibera cu privire la transferarea anchetei către oficialii ruşi.

În acest context, instanţa a amânt judecarea cererii de transfer pentru vineri, 9 noiembrie.

Procurorii au trimis, în 23 octombrie, la Judecătoria sectorului 3 dosarul diplomatului rus care, în 21 octombrie, a accidentat grav o tânără pe o trecere de pietoni din Capitală, cu propunere a transferului de proceduri, pentru ca bărbatul să poată fi judecat în Rusia, declarau, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

După ce Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că secretarul Ambasadei Rusiei la Bucureşti beneficiază de imunitate diplomatică, poliţiştii Brigăzii Rutiere au trimis dosarul procurorilor Parchetului sectorului 3, potrivit surselor citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici