Acord semnat la Buşteni de asociaţiile administraţiilor publice locale privind descentralizarea

Reprezentanţii asociaţiilor administraţiilor publice locale au semnat, duminică, la Buşteni, judeţul Prahova, la finalul reuniunii privind descentralizarea, un acord care conţine categoriile de atribuţii şi competenţe ce vor fi transferate administraţiilor locale, precum şi principiile de transfer.

19 afișări

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Buşteni, la finalul întâlnirii primarilor de comune, oraşe şi municipii cu preşedinţii Consiliilor Judeţene, reuniune organizată de UNCJR pe tema descentralizării, că a fost semnat Acordul dintre toate cele patru niveluri asociative ale administraţiei publice locale care cuprind consiliile judeţene, primăriile municipiilor, primăriile oraşelor şi primăriile comunelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am discutat timp de patru zile la Buşteni şi am ajuns la un acord pe care l-au semnat preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România şi cei ai Asociaţiei Municipiilor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România şi ai Asociaţiei Comunelor din România. Prin acest acord, am adoptat categoriile de atribuţii şi competenţe care vor fi descentralizate către administraţiile locale şi principiile de transfer", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele UNCJR.

Potrivit sursei citate, în vederea descentralizării, vor fi începute întâlnirile succsesiv şi separat cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii şi Agriculturii, în primul rând, iar apoi cu toate celelalte ministere.

"De exemplu, marţi, la ora 16.00, avem întâlnirea dintre noi, reprezentanţii celor patru structuri acociative, şi doamna ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu", a afirmat Dragnea.

Acesta a adăugat că participanţii la reuniunea de la Buşteni au adoptat, de asemenea, amendamente la Legea finanţelor publice locale, în vederea susţinerii financiare a competenţelor descentralizate

"Acordul mai prevede solicitarea noastră către ministere ca tot setul de acte normative care vizează descentralizarea să se realizeze prin informări directe între cele patru forme asociative ale administraţiei publice şi fiecare minister în parte" a mai declarat Liviu Dragnea, preşedintele UNJCR.

În perioada 26-29 martie, la Buşteni, a avut loc prima întâlnire a primarilor de comune, oraşe şi municipii cu preşedinţii Consiliilor Judeţene, reuniune organizată de Uniunea Naţională a Consiliior Judeţene din România pe tema descentralizării, în cursul zilei de sâmbătă, la dezbateri fiind prezent şi şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici