Activitatea şantierului Băneasa a fost sistată

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a decis ca până la remedierea deficienţelor să sisteze activitatea şantierului de la Pasajul Băneasa - unde în urmă cu o zi un mal s-a surpat şi trei muncitori şi-au pierdut viaţa -, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, directorul ITM Bujor Constantin.

16 afișări
Imaginea articolului Activitatea şantierului Băneasa a fost sistată

ITM Bucureşti a sistat activitatea şantierului Băneasa până la remedierea deficienţelor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Bujor Constantin susţine că au fost demarate cercetările în cazul accidentului de la Pasajul Băneasa, în cursul zilei de luni urmând să fie primite toate documentele despre acest eveniment.

Potrivit conducerii ITM Bucureşti, firma care derula lucrări în Băneasa nu a declarat, conform legii în vigoare, cu 30 de zile înainte deschiderea şantierului, acestul lucru putând fi sancţionat cu amendă de la 4.000 la 8.000 de lei.

Bujor Constantin a mai precizat că în funcţie de rezultatele anchetei se va stabili gradul de vinovăţie şi dacă reprezentanţii firmei care derulau lucrările pe şantierul respectiv vor fi sancţionaţi contravenţional sau penal.

Accidentul nu va cauza întârzieri la lucrări

Pe de altă paarte, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că lucrările la pasajul Băneasa nu vor fi întârziate, acestea fiind oprite doar în locul în care s-a produs accidentul, pe perioada anchetei.

"Accidentul nu va cauza întârzieri la lucrări. Ele s-au oprit pe perioada anchetei şi numai în locul în care s-a produs accidentul. După ce se termină ancheta - care cât poate să dureze?, o zi, două - lucrările vor fi reluate şi în zona accidentului. Oricum, lucrarea e una, utilităţile alta. Accidentul nu are nicio legătură cu termenul lucrării", a afirmat Tiron.

Patru muncitori, din care unul a reuşit să scape nevătămat, au fost vineri prinşi sub un mal de pământ la Pasajul Băneasa, vizavi de Aeroportul Băneasa, aproximativ 12 ore autorităţile lucrând la scoaterea corpurilor acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici