Acuzaţii la adresa autorităţilor: Oamenii au fost anunţaţi cu întârziere prin Ro-Alert despre căderile de grindină din Maramureş | VIDEO

USR Maramureş a cerut, miercuri, printr-o postare pe pagina de Facebook, luarea unor măsuri, după ce sistemul Ro-Alert ar fi anunţat populaţia cu o întâziere de câteva zeci de minute despre iminenţa căderii de grindină.

574 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii la adresa autorităţilor: Oamenii au fost anunţaţi cu întârziere prin Ro-Alert despre căderile de grindină din Maramureş | VIDEO

Acuzaţii la adresa autorităţilor: Oamenii au fost anunţaţi cu întârziere prin Ro-Alert despre căderile de grindină din Maramureş

„Sistemul RO-Alert şi-a dovedit încă o dată ineficienţa marţi, 28 mai, când populaţia din Baia Mare a fost avertizată cu zeci de minute întârziere despre iminenţa căderii grindinei. USR Maramureş solicită ca cei vinovaţi să îşi asume răspunderea. Cerem măsuri urgente din partea Ministerului Afacerilor Interne, prin Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a filialei USR Maramureş.

Grindina a făcut prăpăd în judeţul Maramureş, mai multe maşini fiind distruse de grindină, iar case şi blocuri au fost decopertate.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, cere Guvernului României, printr-un comunicat remis miercuri, sancţionarea persoanelor răspunzătoare de funcţionarea deficitară a serviciului Ro-Alert.

„Vijelia care s-a abătut asupra municipiului Baia Mare în după-amiaza zilei de marţi a provocat pagube materiale însemnate. Populaţia a fost prinsă total nepregătită de furtuna care a venit din senin şi care, în mai puţin de 30 de minute, a făcut ravagii. Acoperişuri smulse, maşini avariate, geamuri sparte şi extrem de multă panică, aşa pot fi caracterizate, în câteva cuvinte, intemperiile zilei de marţi. Din nefericire, serviciul RO-ALERT, cel care avea menirea de a pregăti oamenii pentru astfel de momente neplăcute, a funcţionat extrem de deficitar spre deloc, mulţi cetăţeni plângându-se de faptul că fie au primit mesajul după ce furtuna deja trecuse, fie că nu l-au primit deloc. Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, cere Guvernului României sancţiuni împotriva celor răspunzători de funcţionarea deficitară a serviciului RO-ALERT”, se arată în comunicat.

Preşedintele CJ Maramureş a subliniat că a primit foarte multe mesaje de la băimăreni, care s-au arătat extrem de nemulţumiţi de funcţionarea serviciului Ro-Alert.

„Am cerut explicaţii, încă de marţi seară, ministrului de Interne şi am primit confirmări ca mesajul a fost expediat către populaţie la două minute după avertizarea primită de la Administraţia Naţională de Meteorologie. Contează prea puţin acum, cert este că sistemul anunţat cu surle şi trâmbiţe nu funcţionează bine în astfel de situaţii limită pentru oameni”, a precizat Gabriel Zetea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici