Adina Florea, propunerea lui Toader pentru conducerea DNA: Am fost avertizată să am grijă pentru că există o anumită presiune din partea lui Lazăr. Îşi exercită funcţia cu rea credinţă

Adina Florea a anunţat, vineri seară, că a fost avertizată de către surse judiciare avizate că va exista o presiune a procuroului general în ceea ce priveşte numirea ei la şefia DNA, acuzându-l pe Augustin Lazăr că îşi exercită funcţia excesiv şi cu rea-credinţă.

3577 afișări
Imaginea articolului Adina Florea, propunerea lui Toader pentru conducerea DNA: Am fost avertizată să am grijă pentru că există o anumită presiune din partea lui Lazăr. Îşi exercită funcţia cu rea credinţă

Adina Florea, propunerea lui Toader pentru conducerea DNA: Am fost avertizată să am grijă pentru că există o anumită presiune din partea lui Lazăr. Îşi exercită funcţia cu rea credinţă

"Au fost chiar surse judiciare avizate, ca să folosesc un termen consacrat în presă, cel puţin într-o parte a presei scrise, care m-au avertizat să am mare grijă pentru că există o anumită presiune din partea procurorului general. Mi s-a spus că DNA nu este DIICOT, mi s-a spus că vor fi surprize mai mari sau mai mici, dar aşa cum am spus şi în Secţia pentru Procurori, nu m-am gândit niciun moment că surprizele vor fi de o asemenea anvergură", a declarat Adina Florea, la Antena 3.

Propunerea lui Tudorel Toader pentru conducerea DNA a mai precizat că Augustin Lazăr ar trebui să se abţină din a face orice demers în ceea ce priveşte numirea sa la DNA, având în vedere că este unul dintre semnatarii protocolului din decembrie 2016 încheiat de Ministerul Public cu SRI şi că dosarul deschis după publicarea protocolului pe Facebook-ul lui Darius Vâlcov este instrumentat tot de Parchetul General.

"Are un interes personal evident. Dumnealui este semnatarul acestui protocol, prin urmare ar trebuie să se abţină să facă orice demers. Ar putea ca acest dosar instrumentat de Parchetul General să fie în continuare instrumentat de orice altă structură, dar nu de Parchetul General. (...) Pare că îşi exercită funcţia mai mult decât excesiv, cu rea credinţă în condiţiile în care există acest dosar penal pe rol, dosar penal care nu s-a finalizat, despre care dumnealui a susţinut că nu are cum să îl lege de persoana mea şi atunci deşi există acest dosar penal pe rol, iată sesizează cu o grabă nemaivăzută Inspecţia Judiciară în condiţiile în care, de regulă, Inspecţia Judiciară, în condiţiile în care există un dosar penal pe rol, nu am întâlnit situaţii în care să facă verificări, dar poate că de data asta vom avea o noutate", a completat Adina Florea.

Adina Florea, care provine de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, a fost audiată ca martor la Parchetul General în dosarul referitor la provenienţa potocolului secret dintre SRI şi Parchet. Anterior, procurorul general anunţase că există o verificare la acest parchet în urma informaţiilor din spaţiul public potrivit cărora protocolul secret încheiat în decembrie 2016 între SRI şi Parchetul General, publicat de Darius Vâlcov pe Facebook, ar proveni de la această structură.

Joi, Adina Florea trebuia să susţină interviul în cadrul Secţiei pentru Procurori a CSM, însă audierea a fost amânată pentru data de 8 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici