Administraţia Naţională a Penitenciarelor : Sunt în curs de execuţie 22 de obiective de investiţii

La acest moment, la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor figurează ca aflându-se în curs de execuţie 22 de obiective de investiţii, transmite instituţia.

367 afișări
Imaginea articolului Administraţia Naţională a Penitenciarelor : Sunt în curs de execuţie 22 de obiective de investiţii

Administraţia Naţională a Penitenciarelor : Sunt în curs de execuţie 22 de obiective de investiţii

"Obiectivele de investiţii aflate în curs de execuţie presupun, pe lângă realizarea unor noi spaţii de detenţie, şi amenajarea şi realizarea unor spaţii pentru desfăşurarea, în condiţii corespunzătoare şi decente, a activităţilor curente ale personalului din unităţile penitenciare în cauză", precizează ANP.

Potrivit sursei citate, "aceste spaţii sunt necesare personalului din domeniile - Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, Reintegrare Socială, Economico - Administrativ, atât pentru desfăşurarea activităţilor cu caracter administrativ (de birou), cât şi pentru desfăşurarea activităţilor directe cu persoanele private de libertate (Penitenciar Deva – Spaţii detenţie – prin care se creează 70 de locuri noi de detenţie, Penitenciar Gherla - Împrejmuire unitate, Penitenciar Giurgiu – R 113 – prin care se creează 200 de locuri noi de detenţie, Penitenciar Găeşti – Transformare ateliere în spaţii detenţie – prin care se creează 96 de locuri noi de detenţie, Penitenciar Focşani - Modernizare sală vizite, post trafo, post control nr. 2, socio - cultural şi depozit muniţie)".

Finalizarea unui obiectiv de investiţii presupune efectuarea şi admiterea, în condiţiile legii, a recepţiei la terminarea lucrărilor, componentă a sistemului calităţii şi proces complex prin care se certifică capacitatea de funcţionare a respectivului obiectiv, în vederea desfăşurării activităţilor conform destinaţiei acestuia, explică Administraţia.

Spre exemplu, "la Penitenciarul Aiud – Pavilion administrativ, recepţia la terminarea lucrărilor a fost respinsă, ceea ce înseamnă că lucrarea nu este finalizată; Penitenciarul Giurgiu – R 113 – Pavilion B şi C – a fost întocmit un proces – verbal de suspendare a recepţiei la terminarea lucrărilor şi s-a stabilit un termen de remediere de 30 de zile; Penitenciar Timişoara – Post control vizite – nu au fost îndeplinite condiţiile necesare pentru efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor; Penitenciar Bistriţa – Sistem supraveghere video – există litigiu în instanţă între unitate şi executant, motivul fiind recepţia la terminarea lucrărilor".

"Orice obiectiv de investiţii pentru care este finalizată etapa de proiectare şi la care urmează a fi încheiat contractul de execuţie lucrări sau să fie demarată procedura de achiziţie a contractului de execuţie lucrări nu se mai află în etapa de proiectare, ci în cea de execuţie, conform anexei 11 din HG 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare", completează ANP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici