Adolescent la spital după ce a băut alcool şi a fumat o ţigară din "plante verzi"

Un adolescent din Iaşi în vârstă de 17 ani este internat în stare gravă în spital după ce a consumat alcool şi a fumat o ţigară conţinând plante verzi cu efect halucinogen, procurate dintr-un magazin care comercializează produse etnobotanice.

188 afișări
Imaginea articolului Adolescent la spital după ce a băut alcool şi a fumat o ţigară din "plante verzi"

Adolescent la spital după ce a băut alcool şi a fumat o ţigară din "plante verzi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tânărul s-a prezentat la spital cu stare generală influenţată, tulburări de echilibru şi vertij după consumul de alcool etilic, în combinaţie cu fumatul unei ţigări conţinând plante verzi. Adolescentul se află sub îngrijirea medicilor şi se află în afara oricărui pericol", a declarat, vineri, Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

Ea a adăugat că în acest an la spitalul ieşean au fost trataţi alţi trei minori care au fumat ţigări din plante cu efect halucinogen procurate din magazine de tip weedshop.

La rândul lor, inspectorii OPC Iaşi susţin că au verificat în ultimele săptămâni mai multe magazine de acest tip din municipiul Iaşi, însă nu pot interzice comercializarea plantelor întrucât nu au competenţe în acest caz.

"Este o situaţie foarte gravă în sensul că nu se specifică la ce folosesc aceste plante. Scrie clar acolo «interzis consumului uman», dar în acelaşi timp «interzis tinerilor sub 18 ani»". Cei din magazin le prezintă ca fiind îngrăşăminte. Noi le considerăm ca droguri uşoare, dar nu avem competenţa de a le scoate până nu va fi luată o măsură de către Ministerul Sănătăţii sau de către alte organe competente", a declarat Leonida Barbu, comisar în cadrul OPC Iaşi.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, recent, că magazinele care vând produse etnobotanice cu efecte halucinogene ar putea fi închise în câteva luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici