Adomniţei: Liceele auto din ţară au rămas fără autorizaţii ARR pentru că maşinile erau depăşite

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat, vineri, la Deva, că liceele cu profil auto din ţară au rămas fără autorizaţii de la Autoritatea Rutieră Română (ARR) pentru că maşinile de care dispuneau nu se mai încadrau în reglementările în vigoare.

1 afișare
Imaginea articolului Adomniţei: Liceele auto din ţară au rămas fără autorizaţii ARR pentru că maşinile erau depăşite

Adomniţei: Liceele auto din ţară au rămas fără autorizaţii ARR pentru că maşinile erau depăşite

Ministerul Educaţiei a alocat, potrivit ministrului, aproximativ 45 de milioane de euro pentru achiziţionarea altor autovehicule.

Ministrul Cristian Adomniţei a declarat că unul dintre liceele căutate la ora această este cel auto.

"Aceste licee nu sunt căutate pentru orele extraordinare de matematică, ci pentru că la finalul anilor de studii absolvenţii obţin şi permise de conducere. Am fost surprins să aflu că la nivelul ministerului nu există o situaţie a liceelor auto. După ce colegii mei au făcut adrese la inspectoratele judeţene, am primit şi 132 de comenzi pentru autovehicule necesare acestei specializări, respectiv camioane, tractoare sau autoturisme”, a spus Cristian Adomniţei.

Potrivit sursei citate, pentru a fi acoperite nevoile unităţilor din ţară a fost alocată suma de 45 de milioane de euro.

Investiţia era necesară pentru că aceste unităţi şcolare nu mai aveau autorizaţii ARR tocmai pentru că maşinile din dotare erau depăşite.

În opinia ministrului, un profil la fel de căutat de elevi este şi cel militar, care le asigură elevilor îmbrăcămintea, cazare şi masă, acestea facilităţi fiind prioritare în alegerea sepcializării

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici