Adomniţiei:Capitala, codaşă la cheltuirea banilor pentru campusuri şi şcoli de arte şi meserii

Capitala este pe ultimul loc la utilizarea fondurilor pentru construcţia campusurilor şi şcolilor de arte şi meserii, din 10,478 milioane de lei fiind cheltuite doar 2,913 milioane de lei, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, după întâlnirea cu inspectorii generali şcolari.

1 afișare
Imaginea articolului Adomniţiei:Capitala, codaşă la cheltuirea banilor pentru campusuri şi şcoli de arte şi meserii

Adomniţiei:Capitala, codaşă la cheltuirea banilor pentru campusuri şi şcoli de arte şi meserii

În Bucureşti, din cinci obiective nu a fost realizat niciunul, fiind făcute doar lucrări nesemnificative la Grupul Şcolar "Petru Poni". "Nici măcar banii prin programul BEI nu au fost antamaţi. De fapt, la toate şedinţele cu primarii de sector şi cel al Capitalei, unde discutam situaţia fondurilor, edilii au lipsit", a mai spus Adomniţei.

Ministrul a precizat că judeţul Arad a cheltuit 9,152 milioane de lei, din cele 11,195 milioane alocate, iar Bihorul 5,018 milioane, din cele 7,695 alocate.

La polul opus sunt judeţele Braşov, cu 7,950 milioane de lei, Dâmboviţa, cu 6,162 milioane de lei şi Teleorman, cu 7,921 milioane de lei, adică toate sumele alocate.

Mai sunt câteva judeţe, respectiv Mehedinţi, Gorj, Sibiu şi Călăraşi care au început să mai cheltuiască din bani, a mai spus ministrul Educaţiei.

"Ca să nu mai aud comentarii de genul «nu avem bani !», am atras atenţia inspectorilor că deja, în octombrie 2007, am dat bani pentru anul 2008. Mai mult, anul viitor am alocat 4.500 miliarde lei. Este o binefacere pentru primari să aibă bani. Este păcat că în 2007 ni s-au luat bani, 1.000 miliarde lei, pentru că nu i-am cheltuit. Nu aş vrea să se mai repete situaţia", a mai spus Adomniţei.

El a precizat că în 2008 banii vor fi alocaţi pe două direcţii. O parte din bani vor fi alocaţi primăriilor pentru finalizarea lucrărilor începute, iar cealaltă va fi dată inspectoratelor, implicit şcolilor, pentru lucrări noi, dar şi pentru finalizarea celor aflate în derulare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici