Adrian Neacşu, pus sub acuzare de DNA. Judecătorul este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu, fals şi uz de fals

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat, joi, că judecătorul Adrian Neacşu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

1100 afișări
Imaginea articolului Adrian Neacşu, pus sub acuzare de DNA. Judecătorul este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu, fals şi uz de fals

Judecătorul Adrian Neacşu, pus sub acuzare de DNA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă Adrian Toni Neacşu, judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice prev. de art 132 din Legea 78/2000, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Joi, învinuitului Neacşu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, precizează DNA.

Neacşu a fost citat, joi, pentru a da explicaţii în legătură cu pontarea zilelor de lucru la CSM şi decontarea deplasărilor în localitatea de domiciliu şi la alte instanţe din ţară. Judecătorul a stat mai puţin de o oră la DNA, el intrând şi ieşind din clădire pe o altă uşă pentru a evita jurnaliştii.

Vineri, 11 ianuarie 2013, anchetatori DNA i-au ridicat computerul lui Neacşu din biroul de la CSM, pentru aceasta ei neavând aviz de percheziţie dat de Consiliul.

Totodată, anchetatorii au cerut toate foile de parcurs din iulie până în decembrie 2012 ale şoferului lui Neacşu, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul de la DNA are numărul 3, înregistrat la începutul acestui an.

Adrian Neacșu este unul dintre judecătorii care contestă alegerea procurorului Oana Schmidt Hăineală la conducerea Cpnsiliului Superior al Magistraturii.

Întrebată marţi dacă investigaţia DNA a fost declanşată în urma unei sesizări a CSM, Hăineală a spus presei: "Nu pot comenta activităţile altor instituţii".

În 7 ianuarie 2013, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate i-au comunicat lui Neacşu că este verificat.

În acest context, Hăineală a fost întrebată dacă CSM ia în calcul suspendarea din funcţie a lui Neacşu, aceasta a spus: "Repet, eu nu pot comenta măsurile altor instituţii, nu ştiu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici