Adrian Sârbu: 7 octombrie este 9/11 al Israelului. Suntem în al treilea Război Mondial/ Distanţa de la Odessa la Bucureşti este mică, iar de la Bucureşti laTel Aviv şi mai mică. România e o ţară neapărată

  • Atacurile-surpriză ale grupării Hamas asupra Israelului sunt fără precedent şi o dovadă că suntem în al treilea Război Mondial.
  • E greu să ieşi din carnaval în al treilea Război Mondial. Cel puţin noi, românii, trăim un carnaval de peste 30 de ani.
  • Autorităţile de la Bucureşti ar trebui să iasă din atmosfera de carnaval şi să se gândească la apărarea României, spune Adrian Sârbu la Ştirile Aleph News.
21570 afișări

Monica Mihai: Suntem război, spune premierul Benjamin Netaniahu după atacurile-surpriză ale grupării Hamas din această dimineaţă care a trimis peste 3000 de rachete pe teritoriul israelian. Cum s-a putut întâmpla un asemenea scenariu? Şi o să adresez această întrebare dlui Sârbu.

Adrian Sârbu: Nu e bine pentru Israel şi nu e bine pentru lumea noastră. Astăzi, 7 octombrie este 9/11 al Israelului. Fără precedent. Şi tot ce s-a întâmplat acolo confirmă sau concură la ce spun eu. Luaţi prin surprindere în primul rând. Israelul atacat în inima lui, în unităţile militare. Nu îşi închipuia nimeni că se întâmplă aşa ceva.

Dar ceea ce văd, e că, de fapt, am văzut astăzi şi trăim Pearl Harbour -ul celui de al treilea Război Mondial. Noi suntem în al treilea Război Mondial, nu vrem să acceptăm asta, normal. E greu să ieşi din carnaval în al treilea Război Mondial. E greu să se încheie un carnaval în viaţa ta şi, cel puţin noi, românii, trăim un carnaval de 30 şi ceva de ani.

Dar, noi acolo suntem şi ne-a spus foarte clar dl. Putin. Dl. Putin ne-a spus că el şi cu prietenii lui, ştim cine sunt, vor o lume multipolară. Ce înseamnă lume multipolară? O să spui domnule, o fi ceva, o nouă invenţie a fizicii. Nu e nicio invenţie a fizicii. Vorbesc de o reîntoarcere la geopolitică. Un termen foarte confuz, multipolar, geopolitic.

Ei vor aşa şi ei cred că o să atingă această lume. Dl. Putin vrea Uniunea Sovietică înapoi şi Europa, ca bonus.  Nu asta de Est, din care noi am scăpat, ci toată Europa. Că tot e prieten cu nemţii, cu francezii, era cu Berlusconi. Deci vrea asta. Xi vrea doar Asia, nu vrea mult şi probabil că Iranul, al treilea prieten, venit la masă şi acceptat, foarte util, iacă-tă ce s-a întâmplat azi în Israel, vrea cel puţin lumea islamică şiită, dacă nu mai mult.

Deci, noi, astăzi, Monica suntem în al treilea Război Mondial. Ne place, nu ne place, hai să ne obişnuim. Mai ales conducătorii României, a căror singură preocupare este cum să pună mâna pe 72-78 miliarde, bani fără număr de la UE şi cum îi cheltuiesc cum nu mai ei ştiu. Să se gândească că România e o ţară neapărată şi că distanţa de la Odessa la Bucureşti e mică, iar de la Tel Aviv la Bucureşti, este, în ziua de azi în care nu mai există distanţe pe planeta asta, şi mai mică!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici