Adrian Sârbu: Există compatrioţi care vor să apere România. Nu există leadership care să-i unească într-o armată a tuturor românilor

  • • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 39% dintre respondenţi s-au declarat pregătiţi să apere România dacă va fi atacată, iar 61% au spus că NU.
  • • România are nevoie astăzi de 200.000 de români bine plătiţi şi extraordinar de bine antrenaţi ca să fie militari, plus un milion în diverse stadii de pregătire care să-i sprijine, cu tehnica şi tehnologia militară modernă aferentă.
  • • Românilor atraşi în sistemul militar trebuie să li se asigure condiţii de siguranţă, să fie la rândul lor apăraţi şi să nu fie transformaţi în carne de tun, aşa cum face Putin cu soldaţii săi, afirmă Adrian Sârbu.
369 afișări

Hofi:  A treia întrebare din sondajul nostru a fost dacă tu eşti  pregătit să aperi România în cazul care este atacată. 39%, doar 39% dintre români au spus DA, 61% au spus NU.

Nemo: Doar 39%? Mi se pare enorm că 39% ar fi dispuşi să apere România.

Hofi: Dl. Sârbu, la ce procentaj vă aşteptaţi, câţi români vă aşteptaţi să meargă să sprijine România, dacă va fi nevoie, dacă doamne fereşte, spun eu, ar fi nevoie.

Adrian Sârbu: 100%. Acum hai să iau acest 39%. Ce înseamnă asta în cifre absolute? Între 6 şi 8 milioane de români, dacă am extrapola acest procent populaţiei României, sunt dispuşi să apere România. E foarte mult. România are nevoie astăzi de 200 mii de români bine plătiţi să fie militari şi extraordinar de bine antrenaţi, lucru care costă mult. Şi încă un milion în diverse stadii de pregătire care să poate să sprijine aceste 200 mii de militari, evident cu tot ce înseamnă tehnică şi tehnologie militară modernă. Deci, dacă ţie îţi spun 6 sau 8 milioane de români „domne suntem pregătiţi să apărăm”, înseamnă că sunt 5 până la 7 milioane de români care pot sta în rezervă şi să contribuie la apărarea României. Apărarea României nu este dezvoltarea militară a României. Nu. Este dezvoltarea mentalităţii românilor pentru apărarea acestei ţări. Sigur că eu mă aşteptam la 100%. De ce nu e 100%? Pentru că conştiinţa, folosesc cuvântul patriotică, sentimentul patriei, care e real, sentimentul locului tău, al ţării tale, unde te-ai născut, unde trăieşti, în care creşti, este complet abandonat. Dar el nu e abandonat pentru că există o cabală împotriva patriotismului în România, e abandonată într-un proces de evoluţie a României unde nu este echilibrată deschiderea către vest. Vezi astăzi, 50% din copiii care ajung la vârsta facultăţii vor să plece din România. Deci au un punct de vedere foarte radical. De ce? Pentru că, deşi în România se trăieşte mult mai bine decât acum 20 de ani, mult mai bine decât acum 10 ani, sistemul de valori pe care li-l insuflă România nu-i atrage.

Hofi: Vreau să vedeţi şi opiniile unora care au votat contra. Că nu vor să apere România. S-au şi exprimat. Le-am dat această posibilitate să se exprime în scris. „Să o apere cei cu pensii speciale, sporuri, indemnizaţii, bonusuri, privilegii şi cei cu salarii uriaşe în administraţia publică”. Noi am auzit de foarte multe ori că...

Adrian Sârbu: Uite ai şi unul care zice da. Ia să vedem

Hofi: „Da, pentru că am slujit-o şi am apărat-o peste 32 de ani. Şi la această vârstă, dacă voi fi chemat, am să mă prezint pentru că onoarea de militar îşi impune acest lucru. Fac faţă cu brio vicesitudinilor unui conflict armat. Jurământul pe care l-am depus faţă de ţară şi popor mă obligă la sacrificii până când voi trece în lumea cealaltă.”

Adrian Sârbu: Frumos. Acum eu stau şi mă întreb, omul ăsta, ca şi Florin Jipa, când se prezintă la Ghencea, îşi mai găseşte arma în rastel sau i-a vândut-o vreun şmecher de acolo? Prima întrebare.

Hofi: Poate e închiriată şi când vine el i-o dă înapoi.

Adrian Sârbu: Doi, mai are arma aia muniţie? A fost arma aia întreţinută? Echipamentul lui de război, care prin lege, trebuia păstrat în depozite ca să şi-l preia, mai există sau nu? Eu asta mă întreb. Şi mai ales omul ăsta, care, fără să spună cum îl cheamă, zice: „domne, mă duc să-mi apăr patria”. Omul ăsta este pus într-un sistem de apărare, că spuneai de conducători, cum spune şi celălalt dinainte, e pus într-un sistem de apărare care să îi dea un sens contribuţiei lui şi să nu facă din el ce face Putin din ruşi, carne de tun? Oamenii ăştia se vor duce în linia întâi, şi la fel ca în 1916 o să moară cu sutele de mii. Asta e problema.

Hofi: E un preţ pentru orice.

Adrian Sârbu: Adică eu nu mă gândesc numai la acest om, care e unul din cei 40% care a spus că apără România, ci mă gândesc la obligaţia celor care trebuie să-i asigure că acţiunea lui şi a altor sute de mii şi milioane de oameni să fie în condiţii de siguranţă. Adică noi ne ducem la război să nu ne moară niciun om. Nu e conceptul rusului şi a lui Stalin. Câte divizii are Papa? Nu ştiu. Eu trimit la moarte 2 milioane de ruşi azi şi mai trimit 10 mâine.

Şi orice om ca acesta care ne-a scris, nu-l cunosc, dar îl salut şi îl respect, trebuie apărat pentru că el se duce să ne apere. Chiar dacă suntem numai 40% dintre români şi chiar dacă ştim ce înseamnă astăzi şi în ce situaţie e România astăzi, rămâne în continuare să fim armata „Toţi românii”.

 

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News

Tu eşti pregătit să aperi România, dacă este atacată?

DA- 39%

NU – 61%

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici