Adrian Zuckerman, la Baza Aeriană Câmpia Turzii: Regiunea României este mai volatilă din cauza agresiunii Rusiei. FOTO

  • Regiunea în care se află şi România a devenit mai volatilă, potrivit spuselor lui Adrian Zuckerman, aflat la Câmpia Turzii
  • Cauza este agresiunea crescută a Rusiei în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră, spune ambasadorul SUA în România
  • Dronele MQ-9 Reaper ale armatei americane monitorizează situaţia
1974 afișări
Imaginea articolului Adrian Zuckerman, la Baza Aeriană Câmpia Turzii: Regiunea României este mai volatilă din cauza agresiunii Rusiei. FOTO

Zuckerman la Baza Aeriană Câmpia Turzii: Regiunea României, mai volatilă din cauza agresiunii Rusiei

Zuckerman a declarat, marţi, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, că în zonă a fost dislocată una dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale armatei americane, MQ-9 Reaper.

„De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră”, a spus Zuckerman.

Diplomatul american a subliniat că un exemplu al cooperării româno americane este baza aeriană de la Câmpia Turzii, care găzduieşte una dintre cele mai bune escadrile de vânătoare ale României.

„Tot aici este una dintre cele mai bune zone pentru antrenamente de luptă aeriană din Europa. Statele Unite au investit peste 14 milioane de dolari aici în ultimii cinci ani, pentru a ajuta la apărarea României şi a flancului de est al NATO”, a menţionat Adrian Zuckerman.

Acesta a precizat că baza de la Câmpia Turzii a găzduit mai mulţi aliaţi NATO, care protejează România ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve.

„Trebuie să decidem să rămânem împreună şi să continuăm să construim pe baza puternicei cooperări de care ne bucurăm, pentru a-i împiedica pe alţii să provoace o ruptură între noi, slăbindu-ne astfel pe toţi, ca să îşi poată extinde influenţa malignă şi mai departe”, a conchis ambasadorul american.

Adrian Zuckerman a participat, marţi, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului româno-american DACIAN REAPER-20, alături de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi de generalul de brigadă Michael G. Koscheski, director de operaţiuni în cadrul Cartierului General al Forţelor Aeriene pentru Europa şi Africa de la baza Ramstein din Germania.

În cadrul evenimentului a fost organizată şi o expoziţie statică care a inclus tehnică militară din dotarea bazei aeriene, precum şi aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper.

În perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exerciţiului româno-american DACIAN REAPER-20, exerciţiu organizat şi planificat în cursul anului 2019.

Militarii americani prezenţi fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care îşi îndeplineşte misiunile de informaţii, supraveghere şi cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, şi aparţine 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici