Afaceristul Alin Simota a fost prins pe Aeroportul Otopeni şi dus la Penitenciarul Rahova

Omul de afaceri Alin Simota, care era urmărit internaţional pentru că era condamnat definitiv pentru conflict de interese, a fost prins pe Aeroportul „Henri Coandă” şi a fost încarcerat la Penitanciarul Rahova, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

5981 afișări
Imaginea articolului Afaceristul Alin Simota a fost prins pe Aeroportul Otopeni şi dus la Penitenciarul Rahova

Afaceristul Alin Simota a fost prins pe Aeroportul Otopeni şi dus la Penitenciarul Rahova

Conform sursei citate, Simota se afla în Dubai, din 2016, moment în care a fugit din România. El ar fi scris pe o pagină de socializare că intenţionează să se întoarcă în România. Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat omologii din România că omul de afaceri revine pe teritoriul ţării noastre.

Poliţia de Frontieră a anunţat Poliţia Aeroportuară, care, odată ajuns pe teritoriul României, l-a oprit pe Alin Simota la frontieră. Ulterior, o echipă de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a mers la Aeroportul Otopeni şi l-a încătuşat pe omul de afaceri. El a fost dus la Penintenciarul Rahova.

Alin Simota a fost dat în urmărire internaţională pentru că avea de executat un rest din pedeapsa de doi ani, primită după ce a fost găsit vinovat de conflict de interese.

Omul de afaceri fusese eliberat condiţionat, dar judecătorii au decis, în urma soluţionării contestaţiei în acest caz, că Simota mai are de executat câteva luni din pedeapsă.

Ulterior, bărbatul a mai fost condamnat într-un dosar penal pentru instigare la abuz în serviciu, primind o pedeapsă de şase luni de închisoare cu executare.

Alin Simota mai este judecat în alte trei dosare în care a fost acuzat de infracţiuni economice, evaziune, spălare de bani, şantaj, cămătărie, înşelăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici