Afiş la intrarea într-o biserică din Constanţa: „Lumânările de altă provenienţă nu vă aduc niciun folos duhovnicesc”

Reprezentanţii unui lăcaş de cult din Năvodari, judeţul Constanţa, le-au transmis credincioşilor, printr-un afiş lipit pe uşă, că aprinderea unor lumânări care nu provin de la biserică nu aduce niciun „folos duhovnicesc”.

1916 afișări
Imaginea articolului Afiş la intrarea într-o biserică din Constanţa: „Lumânările de altă provenienţă nu vă aduc niciun folos duhovnicesc”

Afiş la biserică, în Năvodari: Lumânările de altă provenienţă nu vă aduc niciun folos duhovnicesc

Fotografia cu afişul de pe uşa bisericii din Năvodari a fost postată pe Facebook de utilizatorii reţelei de socializare. „Aprinderea lumânărilor de altă provenienţă decât cele bisericeşti nu vă aduce niciun folos duhovnicesc", scrie pe hârtia, care este ştampilată şi semnată de Consiliul Parohial.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, afişul a fost pus la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Năvodari.

„E un gest firesc, absolut firesc, pentru că lumânarea este simbolul lui Hristos şi nu poate fi procurată decât de la biserica unde are loc cultul, pentru că lumânarea e obiect de cult. Şi aşa ne plângem că s-au comercializat sărbătorile, acum îl luăm pe Hristos şi de la magazin? Şi dincolo de asta avem şi o lege, 103/92, care spune foarte clar care este regimul lumânărilor în biserică. Deci, nu este nimic imoral, nimic anormal, nimic ilegal. Iar paguba sufletească la care face referire anunţul, chiar asta este, că credincioşii au datoria morală şi legală să îşi sprijine biserica lor şi prin acea mică lumânare ei fac o mică donaţie la biserică", a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici