Agenţia Mondială Antidoping a suspendat acreditarea Laboratorului Antidoping din Bucureşti

Agenţia Mondială Antidoping (WADA), a anunţat, joi, suspendarea provizorie a Laboratorului Antidopind de la Bucureşti, pe motiv că acesta nu s-a conformat Standardelor Internaţionale pentru Laboratoare, potrivit unui comunicat emis de WADA.

1056 afișări
Imaginea articolului Agenţia Mondială Antidoping a suspendat acreditarea Laboratorului Antidoping din Bucureşti

Agentia Mondiala Antidoping a suspendat acreditarea Laboratorului Antidoping din Bucureşti

”Suspendarea provizorie, care a intrat în vigoare la 29 noiembrie 2017, interzice Laboratorului din Bucureşti să efectueze activităţi antidoping, inclusiv orice fel de analiză de urină sau sanguină. Suspendarea va rămâne în vigoare până când procedurile disciplinare vor fi efectuate de o comisie independentă de disciplină, care va fi mandatată să facă recomandări preşedinţiei Comitetului Executiv al WADA, cu privire la situaţia acreditării WADA a Laboratorului”, se arată în comunicatul Agenţiei Mondiale Antidoping.

Astfel, în perioada suspendării provizorii, probele care nu au fost încă analizate în Laboratorul din Bucureşti vor fi transportate către un laborator acreditat al WADA.

Agenţia Mondială Antidoping va demara o anchetă pentru a stabili cu exactitate dacă laboratorul de la Bucureşti va mai fi acredidat în perioada următoare.

Laboratorul Antidoping de la Bucureşti era singurul organism de acest fel din Europa Centrală şi de Est acreditat de către WADA, primind acreditare în anul 2009.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici