Agresorii fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu au fost arestaţi pentru 30 de zile

Cei doi luptători profesionişti de kickboxing, suspectaţi că l-ar fi agresat pe fostul ginere al lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean, au fost arestaţi, joi, de Judecătoria Sectorului 6, pe numele lor fiind emis un mandat de 30 de zile.

896 afișări
Imaginea articolului Agresorii fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu au fost arestaţi pentru 30 de zile

Agresorii fostului ginere al lui Nicolae Ceauşescu au fost arestaţi pentru 30 de zile

Presupuşii agresori ai lui Mircea Oprean au fost reţinuţi, miercuri. În cursul zilei de joi ei au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Sectorului 6 a decis încarcerarea lor pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia poate fi contestată, dar, până la rămânerea ei definitivă, luptătorii de kickboxing vor rămâne în spatele gratiilor.

Ion Paul Sandu este suspectat de lovire sau alte violenţe, având în vedere că pe 18 mai, în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în parcarea amenajată din incinta UPB – Facultatea de Transporturi, l-a lovit cu pumnii şi picioarele pe Mircea Oprean, de ameninţare, după ce l-a ameninţat pe Mircea Oprean că îl omoară, având în mână un cuţit, de distrugere, după ce acesta a distrus maşina lui Oprean şi de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totodată, a fost arestat şi Chivu Viorel Alexandru. Poliţiştii îl acuză pe acesta de tulburarea ordinii şi liniştii publice, având în vedere că acţiunile violente ale acestuia şi ale lui Ion Sandu au produs un „puternic impact mediatic, acestea fiind cu atât mai grave cu cât au avut loc în incinta unei instituţii publice, într-un cadru universitar, la un interval orar în care acest loc este tranzitat atât de cadre didactice, cât şi de studenţi”.

Mai mult, violenţele comise împotriva lui Oprean Ioan Mircea au creat în rândul cadrelor didactice din cadrul UPB o stare de tulburare indignare, nelinişte şi nesiguranţă, spun poliţiştii.

Bărbatul mai este acuzat de complicitate la lovire sau alte violenţe şi complicitate la distrugere.

„Suspecţii Sandu Ion Paul şi Chivu Viorel Alexandru aparţin unei zone a sportivilor şi luptătorilor profesionişti (practicanţi de kickboxing, MMA, kempo), fiind de notorietate că asocierea în acest grup poate genera conficte stradale cu impact mediatic având ca motive câştigarea notorietăţii, tranşarea unor conflicte între aceştia şi apropiaţi ai lor şi alte persoane”, conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici