Ai rămas fără job? 9 lucruri pe care trebuie să le faci când eşti şomer!

Cu o economie care s-a prăbuşit în anul anterior, dacă mai ai job eşti printre norocoşi. Oricum, nici în acest an piaţa muncii nu şi-a revenit şi chiar dacă nu am mai asistat la concedierile masive de anul trecut, zeci de mii de oameni şi-au pierdut locul de muncă şi în 2010. Deşi este greu de acceptat, să rămâi fără job nu este sfârşitul lumii. Şi, concomitant cu căutarile pentru o nouă slujbă, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci obligatoriu atunci când eşti şomer.

101 afișări
Imaginea articolului Ai rămas fără job? 9 lucruri pe care trebuie să le faci când eşti şomer!

Ai ramas fara job? 9 lucruri pe care trebuie sa le faci cand esti somer! (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

În primul rând, trebuie să te înscrii la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Chiar dacă ajutorul de şomaj nu este mare şi procedurile sunt destul de stufoase, indemnizaţia este dreptul tău legal, pentru care ţi s-au oprit contribuţii în timp ce lucrai.

Aşa că, indiferent câţi bani îţi revin sau dacă speri că nu vei sta prea mult timp fără loc de muncă, ajutorul de şomaj te poate ajuta să te descurci în această perioadă dificilă.
Citeşte mai multe despre paşii pe care trebuie să-i urmezi când eşti şomer pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici