Ajutor de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu handicap. În ce condiţii vrea Primăria Capitalei să-l acorde

Primăria Capitalei vrea acordarea unui ajutor financiar de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu handicap, condiţiile fiind ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul în Bucureşti, iar banii să fie viraţi doar prin virament bancar, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

1667 afișări
Imaginea articolului Ajutor de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu handicap. În ce condiţii vrea Primăria Capitalei să-l acorde

Primăria Capitalei vrea acordarea unui ajutor de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu handicap (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Ajutorul de 1.000 de lei pe lună se va acorda copiilor cu handicap în vârstă de până la 18 ani, care au cel puţin un părinte cu domiciliul stabil în Bucureşti.

Totodată, trebuie depus un dosar la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care să conţină o cerere tip, certificatul de naştere al copilului, în original şi copie, pentru copiii de până în 14 ani, actul de identitate al reprezentantului legal în original şi copie, actul de identitate al celuilalt părinte în original şi copie sau copie de pe certificatul de deces, copie a certificatului de căsătorie al părinţilor sau hotărârea de divorţ, buletin, în cazul copiilor de peste 14 ani, certificatul de încadrare în grad de handicap în original şi copie, extras de cont, decizia tutorelui şi actul de identitate în original şi copie sau hotărârea centrului de plasament şi actul de identitate al asistentului maternal în original şi copie.

Banii vor fi acordaţi tot de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

În expunerea de motive, iniţiatorii arată că la începutul anului 2017 erau înregistraţi peste 4.600 de copii cu handicap. Dintre aceştia, peste 3.200 au un handicap grav, aproape 1.000 au handicap accentuat, aproape 500 au handicap mediu şi 37 au handicap uşor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici