Al doilea caz de gripă porcină la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia

Al doilea caz de infectare cu AH1N1 în şcoli a fost înregistrat în aceeaşi unitate de învăţământ din Slobozia, respectiv la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" unde o elevă a fost diagnosticată, miercuri, cu virusul gripal nou, la revenirea dintr-o excursie în Spania.

164 afișări
Imaginea articolului Al doilea caz de gripă porcină la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia

Al doilea caz de gripă porcină la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Slobozia (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii (MS) informează, luni, că infectarea cu noul virus gripa a fost confirmată în urma analizelor de laborator realizate de Institutul Naţional "Cantacuzino" în cazul unei colege de clasă a elevei depistate pozitiv săptămâna trecută.

Tânăra, în vârstă de 16 ani, este internată la Institutul "Matei Balş" şi urmează tratament cu antivirale.

Potrivit anchetei epidemiologice, eleva a avut doar un contact care nu prezintă deocamdată semne de îmbolnăvire, arată MS.

Starea de sănătate a celor două tinere este una bună.

Autorităţile sanitare au decis prelungirea suspendării cursurilor şi izolarea clasei din care fac parte cele două eleve cu încă două zile. Începând de joi, cursurile clasei din care face parte prima elevă diagnosticată cu acest virus au fost suspendate pentru şapte zile.

O echipă a Ministerul Sănătăţii, condusă de Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii pe probleme de epidemiologie, a fost, joi dimineaţă, la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Slobozia, unde medicii au stat de vorbă cu elevii, informându-i ce măsuri trebuie să ia pentru a nu contacta boala. Totodată, s-a decis ca o echipă de medici să verifice zilnic starea de sănătate a elevilor acestui liceu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici