Slobozia: Echipă a Ministerului Sănătăţii, la liceul unde o elevă s-a îmbolnăvit de gripă porcină

O echipă a Ministerului Sănătăţii, condusă de Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii, a mers, joi dimineaţă, la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Slobozia, unde o tânără a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, pentru a-i informa pe elevi ce măsuri trebuie să ia pentru a nu contacta boala.

43 afișări
Imaginea articolului Slobozia: Echipă a Ministerului Sănătăţii, la liceul unde o elevă s-a îmbolnăvit de gripă porcină

Slobozia: Echipă a Ministerului Sănătăţii, la liceul unde o elevă s-a îmbolnăvit de gripă porcină (Imagine din arhivă; Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Cursurile clasei din care face parte eleva au fost suspendate pentru şapte zile, începând de joi.

De asemenea, o echipă a Ministerul Sănătăţii, condusă de Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii pe probleme de epidemiologie, a ajuns, joi dimineaţă, la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Slobozia, unde medicii au stat de vorbă cu elevii, informându-i ce măsuri trebuie să ia pentru a nu contacta boala.

Totodată, s-a decis ca o echipă de medici să verifice zilnic starea de sănătate a elevilor acestui liceu.

"Ne-am înţeles ca în cazul liceului din Slobozia să implementăm, conform ordinului ministrului Sănătăţii, măsurile necesare de control şi triaj zilnic, la prima oră. În acest sens, am constituit un comitet care verifică starea de sănătate a fiecărui copil, pe lângă activităţile personalului medical. În momentul de faţă în şcoală mai este consultată o elevă dintr-o altă clasă, iar o fată care a intrat în contact cu eleva bolnavă a fost şi ea izolată în camera de la cămin. Din constatările noastre, în clasa din care face parte eleva bolnavă nu mai este nimeni bolnav", a spus Geza Molnar, care a precizat că eleva bolnavă este izolată la domiciliu.

Potrivit acestuia, şi părinţilor fetei le-au fost făcute analize, rezultatul fiind negativ.

Conform directorului Colegiului National "Mihai Viteazul", profesor Paul Frâncu, tânăra diagnosticată cu gripă AH1N1, elevă în clasa a XI-a, s-a întors recent dintr-o excursie în Spania, unde a fost cu mai mulţi elevi şi profesori de la Liceul de Artă "Ionel Perlea" din Slobozia. La această excursie ar fi participat patru elevi şi opt profesori, iar echipa Ministerului Sănătăţii urmează să meargă şi la Liceul de Artă "Ionel Perlea" din Slobozia.

"Fata avea semne clare ale bolii. Nu trebuia să vină la şcoală. A venit la deschidere, a venit şi a doua zi o oră, apoi s-a simţit mai rău şi a mers la doctor. Noi am luat în şcoală toate măsurile. Clasa în care învaţă fata a fost sigilată, iar colegii ei şi cei doi profesori care au intrat în contact cu ea vor fi supuşi controlului de specialitate şi probabil că o saptămână nu vor veni la şcoală", a declarat directorul Colegiului "Mihai Viteazul" din Slobozia.

Activitatea în unităţile de învăţământ în care se confirmă trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1, în clase diferite ale aceleiaşi instituţii şcolare, va fi suspendată pentru şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici